top of page
חיפוש
עוף פריך ברוטב מנגו-קוקוס
הקיץ כבר ממש מעבר לפינה וזה הזמן לרענן את מתכוני הקיץ. היום נכין מנה מהממת של עוף בציפוי פריך ורוטב אקזוטי של מנגו וקוקס. אומנם מנגו הוא...

David
13 במרץ 2021זמן קריאה 2 דקות


חזה עוף ממולא בבשר ופטריות בקארי אדום
קצת השקעה ויש לכם מנה טעימה ומהממת, בין אם לארוחת ערב משפחתית או לארוח. המתכון שאתן כאן הוא מתכון כשר ובסיסי, מי שרוצה יכול בהחלט להחליף...

David
5 במרץ 2021זמן קריאה 2 דקות


עוף מוקפץ עם בזיליקום ונענע
איך יודעים שבא אביב? מסתכלים סביב סביב, ורואים באדנית ובגינה שלל צמחי תבלין מלבלבים. צמחי התבלין אצלי בגינה הכריזו רשמית על האביב...

David
3 במרץ 2021זמן קריאה 1 דקות


קארי ירוק עם נודלס כרובית ופטריות
היום נרחיב מעט את הרפרטואר של מנות צמחוניות ועל הדרך נלמד טכניקה להעשרת טעמים וצבעים שלא נגענו בה עד היום ונכין מנה טעימה ומחמממת של קארי...

David
19 בפבר׳ 2021זמן קריאה 1 דקות


פילה ברמונדי עם שעועית ירוקה ברוטב ליים ושום
מנת נהדרת של דג טעים מלווה בשעועית ירוקה קריספית, הפעם השתמשתי בשעועית ירוקה הולנדית (בעבר נקראה טורקית) הנמצאת בשפע בשווקים בעונה זו,...

David
12 בפבר׳ 2021זמן קריאה 1 דקות


כרובית אלמוגים בקארי אדום
זו כרובית? זה ברוקולי? - בעברית הירק הזה נקרא כרובית האלמוגים או רומנסקו, באנגלית Romanesco broccoli, אבל הי, למי אכפת איך קוראים לו, הוא...

David
5 בפבר׳ 2021זמן קריאה 2 דקות


כרעי עוף על הגריל
וואי וואי כמה שהילדים שלי אוהבים את המנה הזו, הם קוראים לתיבול הזה "התיבול הרגיל" ובפעמים שבהם אני מכין עוף בתנור או חלילה בתיבול אחר אני...

David
28 בינו׳ 2021זמן קריאה 1 דקות


סלט טונה תאילנדי ยำทูน่า YUM TUNA
שלום לכולם, והיום מתכון לסלט קליל ומשביע שיכול להיות מאוד מגוון במענה שהוא נותן, בין אם כתוספת לארוחה, בין אם כמנת חלבון וירק, או אפילו...

David
26 בינו׳ 2021זמן קריאה 1 דקות


כדורי בטטה פריכים ขนมไข่นกกระทา Khanom Khai Nok Krata
הכדורים הקריספיים האלו נקראים ביצי שליו (העוף) בגלל שהם מזכירים אותם בגודלם, בתאילנד הכדורים האלו נמכרים כחטיף רחוב, ומהווים נשנוש קל בין...

David
22 בינו׳ 2021זמן קריאה 2 דקות


איזון טעמים
הרעיון לכתוב את הפוסט הזה הגיע משאלה/בקשה שקיבלתי ביום שישי בערב הנוגעת לאיך לאזן טעמים ברוטב לסלט. המטבח התאי ידוע לשמצה בשימוש בהרבה...

David
16 בינו׳ 2021זמן קריאה 3 דקות


ברוסט לבן פריך
התאילנדים משוגעים על טיגון עמוק, במנות בשריות, סלטים או קינוחים. יש משהו בטיגון עמוק שמוציא את המיטב מהמצרכים, בין אם מדובר בירקות, בצקים...

David
15 בינו׳ 2021זמן קריאה 1 דקות


סלט פומלה Yam som-o ยำส้มโอ
החורף כאן (לפחות לפי התאריך) וזו עונת פירות ההדר ופירות הים. היום מתכון למנה קלאסית מהמטבח התאי- סלט פומלה, הפומלה היא פרי נהדר עם מתיקות...

David
12 בינו׳ 2021זמן קריאה 1 דקות


נודלס עם אננס ושרימפס מיובשים kanom jin sao nahm
אין ספק שאננס טרי נמצא אצלי ברשימת הפירות המועדפים, ולו בשל העובדה שיש לו טעמים של חופשה. היום נעבור על מתכון שמציג גישה שונה למנת...

David
9 בינו׳ 2021זמן קריאה 1 דקות


רול סלנובה עלי חרדל ופטריות הכי קריספי שיש
קריספי, טעים, צמחוני, משביע, דיאטטי. לי זה נשמע כמו תמורה הולמת ל 5 דקות עבודה. אין בישול, לא צריך כלים מיוחדים, עלים ירוקים, דפי אורז...

David
8 בינו׳ 2021זמן קריאה 1 דקות


פודינג קוקוס ובננות מקורמלות
בננות וקוקוס נמצאים אצלי ברשימה הקצרה של השילובים המוצלחים (כמו עגבניות ובזיליקום או דבש וחרדל). למרות שישנם אינספור קינוחים המוקדשים...

David
3 בינו׳ 2021זמן קריאה 1 דקות


אטריות אורז מוקפצות עם סורימי וירקות Chan Chan Pad Pu
היחוד של המנה הזו הוא רוטב הפלפל המיוחד שלה, הכנת הרוטב דורשת מעט השקעה אבל הטעם שווה כל דקה שתשקיעו. המנה הזו במקור מוגשת עם בשר סרטן,...

David
1 בינו׳ 2021זמן קריאה 1 דקות


פירות ים מוקפצים עם שעועית ובזיליקום (Pad Ka Prao Talay)
החורף כבר כאן וזה אומר שגם השעועית הירוקה הטריה נמצאת בשפע וכמוה זו גם שעתם של פירות הים, היום נכין את גרסת פירות הים למוקפץ האולטימטיבי-...

David
18 בדצמ׳ 2020זמן קריאה 1 דקות


סופגניה תאילנדית Pa Tong Go ปาท่องโก๋
פוסט מיוחד לחנוכה (אבל לא רק). בצק שמרים מטוגן הוא לא נחלתו הבלעדית של חג החנוכה, יש גרסאות רבות לרעיון המופלא הזה המפיק עננים שמנמנים,...

David
12 בדצמ׳ 2020זמן קריאה 1 דקות


מסמן קארי - המסע מפרס לתאילנד
היום אציג לכם את אחד מסוגי הקארי הכי טעימים (ואולי הכי צעיר) במטבח התאי. מקורו של הקארי הוא באזור פרס. בניגוד למרבית משחות הקארי האחרות...

David
4 בדצמ׳ 2020זמן קריאה 1 דקות


אורז מוקפץ עם פטריות שיטאקה ופירות ים
פטריות שיטאקה בשרניות מלאות בטעם הן ליבה של המנה הזו. אפשר לוותר על פירות הים, להחליף חלק מהירקות אבל - בפטריות אל תגעו! את פטריות...

David
21 בנוב׳ 2020זמן קריאה 1 דקות


bottom of page

