top of page

פודינג קוקוס ובננות מקורמלות

עודכן: 19 בפבר׳ 2022

בננות וקוקוס נמצאים אצלי ברשימה הקצרה של השילובים המוצלחים (כמו עגבניות ובזיליקום או דבש וחרדל). למרות שישנם אינספור קינוחים המוקדשים לבננות (כמו התאי-לוטי האגדי) או לקוקוס (כמו הקרונג-קראנג) השילוב בין השנים מוצלח יותר מהטעם הבודד של כל אחד מהם לבד.


הקינוח הזה טעים בדיוק כמו שהוא נשמע ולא דורש מאיתנו יותר מ 10 דקות עבודה מקצה לקצה (על השעון).

את הפודינג שלנו אנחנו נכין על בסיס קרם קוקוס וקמח אורז וחיזוק קל של קורנפלור. אם אין לכם קמח אורז תוכלו להגדיל את כמות הקורנפלור, המרקם שיתקבל יהיה חלק יותר ולא תהיה השפעה על הטעם.


מצרכים למנה זוגית

לפודינג

  • 1 כוס קרם קוקוס

  • 1 כף סוכר

  • 1/4 כפית מלח

  • 1 כף מחוקה קמח אורז

  • 1 כפית מחוקה קורנפלור + 1 כף מים מעורבבים בצלוחית קטנה

לבננות המקורמלות

  • מעט שמן/ספרי שמן

  • 1 בננה בשלה ומוצקה

  • 1 כף סוכר

הכנה


הכנת הבננות

  • מחממים מחבת יבש לחום בינוני, משמנים שכבה דקיקה עם ספרי שמן/מורחים מעט שמן עם נייר סופג

  • קולפים את הבננה ופורסים לפרוסות אלכסוניות של כס"מ אחד לערך

  • בוזקים שכבה דקיקה של סוכר של שני צידי הבננות ומעבירים למחבת

  • ממתינים עד שהסוכר יתקרמל והבננות ישחימו (כדקה-שתיים) והופכים לצד שני

  • מכבים את האש ומנחים להתקרר

הכנת הפודינג

  • בסיר קטן מחממים את קרם הקוקוס על אש בינונית

  • מוסיפים סוכר, מלח וקמח אורז מערבבים עד להמסה (שימו לב לא להביא את התערובת לרתיחה)

  • מוסיפים את הקורנפלור המומס במים וממשיכים לערבב עד שהתערובת מסמיכה (כשתי דקות)

  • מכבים את האש, מעבירים לכלי הגשה ומסדרים מעל את הבננות המקורמלות.

מגישים מיד ונהנים



בתאבון!


310 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page