top of page

בננה לוטי/תאי לוטי

עודכן: 18 במאי 2021

לא משנה איך תקראו לקינוח הזה, הוא טעים וממכר ואני לא מכיר מישהו שיסרב לו.

כל מה שאתם חושבים שאתם מכירים על המנה הזו הוא לרוב לא נכון...



המתכון מקורו מהודו ונקרא רוטי (Roti) - התאילנדים שמתקשים בהגיית העיצור R מחליפים אותה תדיר בעיצור L וקיבלנו "לוטי". בדרום תאילנד ובהודו נשמר השימוש המקורי בו הבצק מוכן בצורה מעט שונה ומוגש עם ...... קארי!

את הטרנספורמציה לקינוח מתוק ממולא בפלחי בננה טעימים ומוגש עם זרזיפי חלב ממותק, אבקת סוכר או נוטלה אני לא יודע מי הגה אבל אני יודע שהוא צדק!

למי שלא אוהב בננה- (מסתבר שיש אנשים כאלו בעולם , ואחד מהם אפילו חי אצלי בבית) אפשר למלא בתפוחים חתוכים דק ולבזוק עליהם קצת סוכר ואבקת קינמון ולקבל מעדן חלומי.

שווה להתאמץ ולהשקיע!


* למי שאין כח להכין את הבצק אפשר להשתמש בבצק קנוי למלוואח, להפשיר ולרדד לעלה דק

מצרכים


לבצק

½ 1 כפיות מלח

1 כף סוכר

כוס ושתי כפות מיים

1 ביצה גדולה (טרופה)

500 גר' קמח

55 גר' חמאה מומסת

(מעט שמן להברשת הבצק)

לטיגון

שמן צמחי

קוביית חמאה(כפית) לכל מנה

כחצי בננה פרוסה לפרוסות דקות


להגשה

חלב מרוכז ממותק נוטלה- אופ'

סוכר- אופ'

קצפת-אופ'

אבקת סוכר-אפ'



הכנת הבצק

בקערה גדולה מאחדים מים, מלח סוכר עד להמסה .

מסיפים חמאה מומסת וביצה ומערבבים קלות.

מוסיפים את הקמח (עדיף לנפות פנימה) .

מערבבים ערבוב ראשוני ונותנים לעיסה לנוח כ 30 דק' .


לאחר 30 הדקות לשים את הבצק (ביד או במיקסר) עד לקבלת בצק אחיד (כ 5 דק').

אם אחרי 5 דק' לישה הוא עדיין דביק הוסיפו מעט (!) קמח והמשיכו לעבד, ככל שנעבד יותר הוא יהפוך לפחות דביק (רשת הגלוטן שמתפתחת בלישה מחזיקה את הנוזל כלוא).

נותנים לבצק לנוח 10-15 דק' ועוברים לשלב הבא של חלוקת הבצק למנות.

נחלק את הבצק לכדורים של 80 גר' ע"י עיצוב הבצק לנקניק וחיתוך ל 11 חלקים. כל חתיכה בצק נעצב לכדור יפה שהקצוות תחובים בתחתיתו. הבצק רך אולם עדיין אינו חלק, אל דאגה במנוחה הבאה הבצק ינוח וירגע .

החלוקה כאן היא לכדורים שיתאימו למחבת בקוטר 30 ס"מ



את הכדורים מסדרים בכלי שתחתיתו שומנה קלות ומושחים כל כדור במעט שמן כדי שלא יתיבש ויפתח קרום.

לסיום מכסים בניילון נצמד ונותנים לבצק לנוח כשלוש שעות.

אם החלטתם להכין את הבצק יום קודם אז בשלב הזה מכניסים למקרר ומוציאים שעתיים לפני ההכנה כדי שיגיע לטמפרטורת החדר.


הכנת העלה לטיגון


מחממים מחבת גדול (הכי גדול שיש לכם – ככל שהוא גדול יותר יהיה יותר נוח לעבוד).


על משטח משומן מעט משטחים כל כדור בצק לדיסקה עגולה ודקה . בעזרת הידים מותחים מקצה הבצק החוצה , בצורה מעגלית כל פעם חלק אחר של הדיסקה, נזהרים שלא לקרוע . לאחר כל תנועת מתיחה מצמידים את הבצק למשטח העבודה כדי שלא "יברח" פנימה כך מותחים בצורה סימטרית ,ככל האפשר, לעלה דק בקוטר המחבת .


מוסיפים שמן למחבת כך שיכסה את תחתיתו בשכבה דקה וממתינים שיתחמם. מעבירים בזהירות את עלה הבצק למחבת ומשתדלים שלא יתקפל על עצמו.


מעכשיו עובדים מהר, שמים שכבה אחידה של פרוסות בננה (כחצי בננה פרוסה דק) בחלק המרכזי של העלה בצורה ריבועית, ומקפלים את שולי העלה כמו מעטפה כך שיכסה את כל המילוי.

שימו לב לא להעמיס יותר מדי בננה, זה מאוד יקשה לסגור את מעטפת הבצק.

כשהתחתית משחימה הופכים בזהירות ומטגנים את הצד השני, הופכים עוד פעם פעמיים ( סה"כ כ 4 דק' טיגון) .

לקראת חצי הדקה האחרונה אפשר להוסיף קוביית חמאה למחבת כדי שתוסיף לטעם (אם כבר קינוח ... ).

מוציאים מהמחבת לקרש חיתוך וחותכים ל 12-16 ריבועים .




מעבירים לצחת הגשה ומזלפים מעט חלב ממותק/ סוכר/ נוטלה / קצפת / פירות טריים - כיד הדמיון הטובה עליכם.

תהנו ושתפו במה שיצא לכם.

בתאבון!





1,177 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page