top of page

קארי ירוק עם נודלס כרובית ופטריות

היום נרחיב מעט את הרפרטואר של מנות צמחוניות ועל הדרך נלמד טכניקה להעשרת טעמים וצבעים שלא נגענו בה עד היום ונכין מנה טעימה ומחמממת של קארי ירוק עם ירקות פריכים ואטריות אודון מעולות.

הקארי יהיה ירוק מתמיד הודות לתהליך איחוד שיעבור עם כוסברה ירוקה.



המצרכים

  • 1 כף שמן

  • 1-2 כפות משחת קארי ירוק (תלוי במידת החריפות שתרצו)

  • 400 מ"ל חלב קוקוס

  • 1 כף סוכר

  • 2 כפות רוטב דגים

  • צרור כוסברה חתוך דק

  • 1/3 - 1/4 כרובית (תלוי בגודל) מפורקת לפרחים קטנים

  • סלסלת פטריות שמפיניון נקיות וחתוכות לשלישים

  • 3 עלי קפיר ליים יבשים

  • 2 בצלים ירוקים חתוכים לטבעות (רק העלים הירוקים)

  • 300 גרם אטריות אודון מוכנות

להגשה

  • עלי בזיליקום

  • פלח לימון

  • נבטים סינים

הכנה


  • מכינים את הכרובית - מפרקים לפרחים קטנים וחולטים במים רותחים 2-3 דקות, מוציאים למסננת ומצננים במי ברז

  • הכנת רוטב הקארי- בווק מחמים שמן לחום בינוני גבוה, מוסיפים את משחת הקארי ומטגנים מעט עד שחרור הארומות מהקארי

  • מוסיפים את חלב הקוקוס ב 3 פעימות (כדי לא לקרר לגמרי את המחבת), מביאים לרתיחה תוך ערבוב מדי פעם

  • מוסיפים את הסוכר ורוטב הדגים, טועמים ומתקנים במידת הצורך

  • מכבים את האש ומעבירים (בזהירות!) את רוטב הקארי למעבד מזון יחד עם הכוסברה ומרסקים עד שמתקבל רוטב אחיד ירוק - תעבדו עד שלא תראו חלקיקים ירוקים אלא נוזל ירוק אחיד

  • מחזירים את רוטב הקארי לווק, ומוסיפים את עלי הקפיר ליים, הכרובית והפטריות - מבשלים כ 3 דקות

  • בינתיים חולטים את אטריות האודון המוכנות כ דקה במים רותחים , מסננים ומחלקים בכלי ההגשה

  • מכבים את האש ומוסיפים את הבצל הירוק, ערבוב אחרון, תיקון טעמים והעברה לכלי ההגשה

  • מקשטים במעט נבטים, פלח לימון ועלי בזיליקום



בתאבון!

359 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page