top of page

חזה עוף ממולא בבשר ופטריות בקארי אדום

קצת השקעה ויש לכם מנה טעימה ומהממת, בין אם לארוחת ערב משפחתית או לארוח.

המתכון שאתן כאן הוא מתכון כשר ובסיסי, מי שרוצה יכול בהחלט להחליף את המילוי מבשר עוף לשרימפס.

היום השתמשתי בפטריות מלך היער משום שהן שומרות על מרקמן טוב יותר מפטריות השמפיניון, אם אין לכם כאלו תוכלו להחליף בשקט לפטריות רגילות.



מצרכים


1 חזה עוף פרוס דק (לשניצלים)

למילוי

1 כפית פלפל לבן

1 כפית זרעי כוסברה

3 שיני שום

2 גבעולי למון גראס - קצוצים דק

1 שאלוט - קצוץ דק

2 פטריות מלך היער קצוצות לקוביות

150 גרם בשר עוף/הודו/שרימפס טחון

1 כפית רוטב צדפות (אופציונאלי)

1 כף רוטב סויה

1 כפית סוכר

1 כף שמן

מעט מים


לקארי

2 כפות שמן

2 כפות משחת קארי אדום

500 מ"ל חלב קוקוס

3-4 עלי קפיר ליים

2 כפיות רוטב דגים

1 כף סוכר

1 פטרית מלך היער חתוכה לאורך לפרוסות

חופן עלי בזיליקום (ללא הגבעולים)




הכנה


  • מכינים את בסיס התיבול

    • במכתש ועלי כותשים פלפל לבן, זרעי כוסברה, שיני שום, למון גראס ושאלוט, מתחילים עם הפלפל הלבן עד שהופך לאבקה ומוסיפים את זרעי הכוסברה ממשיכים לכתוש עד לאיחוד, כך ממשיכים לפי הסדר להוסיף כל פעם רכיב אחד (לא עוברים לרכיב הבא עד לאיחוד) עד לקבלת משחה, מעבירים לצלוחית קטנה

  • מחממים שמן במחבת לחום בינוני גבוה, מטגנים את המשחה שהכנו בסעיף הקודם עד שמתחילים לעלות ריחות התבלינים

  • מוסיפים את הפטריות והבשר הטחון ומטגנים עד לבישול מלא של הבשר (אם יש צורך אפשר להוסיך מעט מים)

  • מוסיפים את רוטב הצדפות, הסויה והסוכר, טועמים ומתקנים במידת הצורך

  • מכבים מהאש ומניחים לתערובת להצטנן

  • מכינים את רוטב הקארי

    • במחבת גדול מחממים 2 כפות שמן לחום בינוני גבוה ומטגנים את משחת הקארי כדקה שתיים (להזהר שלא תשרף)

    • מוסיפים חלב קוקוס ומביאים לרתיחה תוך ערבוב

    • מוסיפים את עלי הקפיר ליים, פטריות המלך רוטב דגים וסוכר, טועמים ומתקנים.

    • מנמיכים את האש ומניחים לקארי להתבשל מעט

  • בינתיים מכינים את גלילות העוף

    • שמים על כל פרוסת חזה עוף מהמילוי שהכנו בתחילה ומגלגלים לסגירה, את הרולדות מניחים בזהירות במחבת הקארי עם ה"תפר" למטה ומכסים

  • מגבירים מעט את האש מתחת לקארי

  • לאחר כ 2-3 דקות אפשר להפור בזהירות את גלילות העוף כדי שיספגו טעמים גם בחלקן העליון

  • מבשלים עוד כ 2 דקות

  • מכבים את האש ומיד מוסיפים את עלי הבזיליקום ומערבבים בזהירות

  • מגישים לצד אורז לבן

בתאבון!










75 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page