top of page

מוקפץ אפונת שלג ובזיליקום

  • תמונת הסופר/ת: David
    David
  • 11 ביולי 2020
  • זמן קריאה 1 דקות

עודכן: 20 ביולי 2020

המנה הזו צמחה מהופעה לא מתוכננת של חבילת אפונת שלג רעננה וטריה במקרר.

אחר כבוד היא יצאה החוצה, אליה הצרפו כמה חברים לסיבוב קצר בווק והתוצאה לפניכם.

לאפונת השלג טעם מתוק והחלטתי לשלב אותה עם אלמנטים משתי מנות מוכרות אחרות (גפאו ו פאד-תאי).

את המנה הכנתי עם חזה עוף אבל אפשר להחליף בטופו ולקבל מנה צמחונית.


ree

מצרכים


300 גר' חזה עוף חתוף לחתיכות בגודל ביס.

200 ג' אפונת שלג (אפשר גם רגילה) חתוך אלכסונית

כוס וחצי עלי בזיליקום טרי

חצי בצל חתוך לרצועות

1 ביצה

4-5 שיני שום קצוצות דק

2 כפות שמן

פלפלים חריפים קצוצים דק לפי הטעם.


לתיבול


1 כף רוטב סויה

1 כפית רוטב צדפות (אופ')

1 כפית סוכר

2 כפות נוזל תמרהינדי - ראו כאן איך להכין (אם אין אפשר גם בלי)


ree

הכנה


בווק/מחבת מחממים 2 כפות שמן

מוסיפים את בשום ובפלפל החריף ומטגנים קלות

מוסיפים את הביצה ו"מקשקשים"

מוסיפים את חזה העוף\טופו וקפיצים עד שמשנה צבע (אם צריך מוסיפים מעט מים כדי שלא ישרפו)

מוסיפים את האפונה והבצל ומקפצים עוד כדקה

מתבלים , בודקים טעמים ומתקנים במידת הצורך.

מכבים את האש מוסיפים את הבזיליקום ומערבבים היטב.

מגישים לצד אורז לבן.

בתאבון!


ree


תגובות


,תודה !

bottom of page