רוטב תמרהינדי

רוטב תמרהינדי 

זהו בעצם נוזל המופק מחליטת וערבוב ציפת הפרי של עץ התמרהינדי במים. הפרי הוא חמוץ מאוד וכך גם הנוזל המופק.

הנוזל משמש כבסיס לתיבול מנות ומרקים רבים בבישול התאי.

ניתן לקנות נוזל מוכן אולם טעמו נחות משמעותית מהדבר האמיתי.

בארץ ניתן לקנות חבילה של ציפת הפרי כשהו קלוף ומגולען, אולם בציפה יש הרבה מאוד חלקים קשים שצריך להפטר מהם. את חבילת הפרי ניתן לשמור במשך חודשים ארוכים, בשל תכולת בחומצה והסור הוא כמעט ולא מתקלקל.

דרך ההכנה קלה וכיפית.

  • מצרכים  ל כוס אחת של רוטב

    • 60 גרם ציפת פרי 

    • כוס מים רותחים

  • הכנה​

    • בקערה מניחים את הפרי ומים רותחים - מפרקים מעט את גוש הפרי עם כף 

    • ממתינים כ 20 דק' עד שהמים יתקררו מעט 

    • עם היד "משחקים" עם הפרי במים ומפרקים אותו ממש כמו משחק בבוץ בגן.

    • מעבירים את תכולת הנוזל דרך מסננת ומוודאים עם היד שבמסננת נשארות רק קליפות.

DSC_9371_edited.png