• David

סינטה לבן מוקפץ עם בזיליקום ושעועית ירוקה (PAD KA PRAO MOO)

עודכן ב: מאי 5


בשר מוקפץ עם שעועית ובזיליקום

אני חושב שזו המנה שבגללה נכנסתי למטבח התאילנדי,

בפעם הראשונה שעמדתי ליד עמדת הבישול כשהכינו את המנה הזו, הייתי בטוח שפזרו גז מדמיע, רמת החריפות בהכנת המנה הזו בתאילנד יכולה להחשב בכמה מדינות כנשק להשמדה המונית :-)

בכמויות המופיעות כאן הפחתתי מאוד את רמת החריפות כדי שאפשר יהיה להנות מכל הטעמים.

מהירות ההכנה ושילוב הטעמים והמרקמים מבטיחים מנה מנצחת .


מצרכים

  • 100 גר' סינטה לבן / בשר עוף קצוץ בסכין (גם פירות ים הולך נהדר).

  • 4 שיני שום קצוצות דק

  • ¼ בצל פרוס דק

  • 1-3 פלפלי צ'ילי קצוצים דק (תלוי בכמה אתם אמיצים)

  • ½ פלפל אדום מתוק חתוך דק

  • 20 עלי בזיליקום

  • 4-5 תרמילי שעועית ירוקה טריה חתוכים לאורך של 2.5 ס"מ (אפשר להחליף באפונת שלג/ שעועית צהובה)

  • 1-2 תירס גמדי טרי חתוך (אפשר לוותר או להשתמש במשומר) או להחליף ברבע פלפל צהוב חתוך לרצועות

  • 2 כפות שמן

  • ¼ כוס ציר עוף/ מים


תיבול

  • 1 כפית רוטב סויה

  • 1 כף רוטב צדפות

  • 1 כפית סוכר

  • ¼ כפית רוטב סויה כהה (רק לצבע)


הכנה

  • מחממים שמן בווק – כשמגיע לטמפ' גבוהה (כמעט מעשן) נושמים עמוק ומוסיפים את השום והצי'לי.

  • מוסיפים את הבשר ומבשלים עד שמשנה צבע.

  • מוסיפים שעועית, תירס, בצל, פלפלים וציר עוף ממשיכים לבשל עד שהירקות מרככים מעט.

  • מתבלים – טועמים ומתקנים

  • מכבים את האש מוסיפים את עלי הבזיליקום ומערבבים.





מגישים עם אורז לבן טרי




46 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול