top of page

קרפ פריך עם שרימפס

מנה קלילה וצבעונית, מושלמת כמתאבן או מנה ראשונה. אפשר לשחק עם המילוי ולהשתמש בבשר סרטנים, עוף, פטריות. הקרפ מעט מלוח והמילוי מעט מתוק, והכל מעורב בניחוחות ליים קלים.



השימוש בקמח במטבח התאי הוא לא מאוד נפוץ, אבל גם לא מאוד נדיר. נכון שאין מאפים או לחמים בפורטפוליו התאילנדי (יש אורז) אבל יש שימוש בקמחים מסוגים רבים, החל מקמח אורז ממינם שונים, דרך קמחי קטניות וכלה בקמחי פקעות. על ההבדלים בין סוגי הקמחים אעלה פוסט בקרוב.




מצרכים

לקרפ

30 גרם קמח לבן

70 גרם קמח אורז

10 גרם קמח שעועית מש/קורנפלור/עמילן תפו"א

1 חלמון

80 גר Lime water/סודה

1/4 כפית כורכום

40 גרם מים

4\1 כפית מלח


למילוי

1 חלמונים

80 גרם בשר סרטן/שרימפס

1/4 כפית גרידת קליפת ליים

קמצוץ מלח

20 גרם אבקת סוכר

1/4 כפית מיץ ליים

20 גרם שמנת לקצפת

1 כפית בצל ירוק קצוץ דק



הכנה

  • מערבבים את חומרי הקרפ לבלילה אחידה בעזרת מטרפה ומכניסים למקרר ל 40 דק'

  • בקערה שניה מערבבים את חומרי המילוי, אם אתם מכינים עם שרימפס רצוי להכין את תערובת השרימפס הזו כך תתקבל מנה עשירה יותר בטעמים

  • לאחר 40 דקות מחממים מחבת לחום בינוני, משמנים קלות ומגבים את השמן העודף

  • בעזרת כף/מצקת קטנה יוצרים עיגולי בלילה דקים ע"ג המחבת, כאשר הבלילה מתייצבת שמים מעט מהמילוי באמצע כל עיגול, וממשיכים לבשל עד התבשלות המילוי, אפשר לקפל ל 2 או להכין עיגולים גדולים ולגלגל בדומה לבלינצ'ס

  • אם נשארים ללא קיפול, אפשר לקראת סוף הבישול להפוך את הקרפים כך שהמילוי ישחים מעט

  • מעבירים לצלחת הגשה, מקשטים במעט עירית/בצל קצוצים דק ונהנים





בתאבון!

44 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page