היום נצא ממחוזות המנות המוכרות והנפוצות, ונעבור לסגנון אחר ופחות מוכר של המטבח התאי. לא רבים יודעים אבל במקביל למזון הרחוב שאותו רובנו מכירים ומזהים כבישול תאילנדי קיים ציר מקביל של בישול עילי שבחלקו הכיל מנות שהיו בעבר מותרות להכנה והגשה רק למשפחת המלוכה.
אומנם המנה שנכין היום היא לא בישול עילי אבל היא בהחלט לא ממותגת כאוכל רחוב.
מכלול הטעמים מתכתב חזק מאוד עם הטעמים הדומיננטים של המטבח התאי, מרכז הטעם של המנה הוא ה"שילוש הקדוש" של פלפל לבן, שורש כוסברה ושום, יחד עם למון גראס. השכבה השניה מורכבת מטעמה הדומיננטי של אצת הנורי, גזר ואספרגוס יוסיפו לנו מעט מתיקות וטעמי האומאמי של רוטב הסויה יעצימו את החוויה.
במנה יש מספר מרקמים, בליבת הרול הגזר והאספרגוס נגיסים מעט, העוף והשרימפס רכים ונימוחים והציפוי פריך וקריספי.
המנה מעט מורכבת להכנה ודורשת מספר שלבים אבל התוצאה בהחלט מצדיקה את ההשקעה.
הכנה מקדימה - תערובת שרימפס למילוי
מצרכים
50 גרם בשר דג לבן כלשהו (כמעט כל דג מים מתוקים יתאים כאן)
250 גרם שרימפס לא מבושל קלוף ונקי
1 חלמון
2 שורשי כוסברה (אם אין לכם אז אפשר להשתמש ב 8-10 גבעולי כוסברה-ללא העלים)
2 שיני שום
1/4 כפית פלפל לבן (טחון טרי!)
2 גבעולי למון גראס קצוצים דק דק
לתיבול
1 כפית שמן שומשום
2 כפיות רוטב סויה בהיר
1/4 כפית אבקת מרק עוף
הכנה
במעבד מזון/מכתש ועלי מאחדים שום, פלפל לבן ושורש כוסברה למשחה אחידה
מוסיפים את הלמון גראס וממשיכים בעיבוד עד לאיחוד
מוסיפים את שאר המצרכים(בשר דג, שרימפס וחלמון) ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת מסה אחידה אבל לא משחתית לגמרי (אנחנו רוצים שישאר מרקם לשרימפס). אפשרות אחרת היא לקצוץ את בשר הדג והשרימפס בסכין
מעבירים את התערובת לקערה, מתבלים ומערבבים
מכסים בניילוון נצמד ומכניסים למקרר עד השימוש
תערובת השרימפס הזו משמשת למגוון מנות, התיבול כאן הוא ראשוני בלבד.
רול נורי עם עוף ושרימפס
מצרכים לרול אחד
למילוי
1/2 כוס תערובת שרימפס 120-130 גרם
1 כפית רוטב צדפות
1 כפית רוטב סויה בהיר
1/4 כפית א.מרק עוף
250 גרם חזה עוף (כחצי חזה עוף גדול)
1 אצת נורי
1 גזר קלוף וחתוך למקלות
3-4 גבעולי אספרגוס
לציפוי
1 ביצה טרופה
1 כף קמח
1 כוס פרורי לחם/פנקו
שמן לטיגון
מחצלת גלגול סושי
ניילון נצמד
הכנה
חולטים את מקלות הגזר והאספרגוס חליטה קצרה במים רותחים ומעבירים למי קרח לעצירת הבישול(האספרגוס יסתפק ב 30 שניות, הגזר צריך כדקה)
פורסים את מחצלת הבמבוק ומכסים בניילון נצמד עם שוליים
פורסים את חזה העוף לרצועות דקות ומסדרים כך שיכסה את השטח הצפוי של אצת הנורי (עדיף לקחת ספיירים)
על חזה העוף מפזרים את תערובת השרימפס בשכבה אחידה
על שכבת השרימפס מניחים את אצת הנורי
מסדרים את מקלות הגזר והאספרגוס לרוחב בחלק התחתון של האצה
מגלגלים את הרול בצורה הדוקה (בדיוק כמו סושי inside out)
ואורזים את הרול בנילון נצמד ממש כמו סוכריה
מכניסים את הרול לבישול במיקרוגל למשך 1 דקה (עד שהעוף מסיים לשנות צבע)
מצפים את הרול בקמח, מושחים בביצה הטרופה ומצפים בפרורי לחם
מטגנים את הרול בשמן עמוק עד להזהבה
מוציאים מהשמן, מניחים על רשת/נייר סופג למספר שניות בכדי להפטר מעודפי השמן
פורסים לפרוסות ומגישים לצד רוטב צ'ילי חריף וירקות
בתאבון!
Comments