• David

לאאב - סלט בשר תאילנדי

לאאב (Laab או Larb) היא מנת סלט בשר קצוץ שמקורה מלאוס, היא מאוד נפוצה בחבל איסאן (במזרח תאילנד) אולם אפשר למצוא אותה לאורכה ולרוחבה של הממלכה ולא בכדי, מדובר באחת המנות הפופולאריות ביותר הן בשל טעמה והן בשל פשטות ההכנה והערכים התזונתיים שלה.



את סלט הבשר מכינים מבשר עוף ואז הוא יקרא לאאב גאי (laab gai) או מבשר חזיר ואז הוא יקרא לאאב מו (Laab moo). מי שמעוניין לקרוא עוד על חבל איסאן ולמה המנה הזו מאוד מתאימה לחבל ארץ זה מוזמן להכנס לפוסט הזה על חבל איסאן .

למרות שמדובר בסלט בשר המנה מאוד קלילה ומרעננת, וזאת הודות לעלי החסה, המנטה והחמצמצות הנעימה של מיץ הליים.

חלק מסלט העוף יהיה אורז קלוי וגרוס (הסברים בהמשך) שיוסיף מעט קראנצ'יות ונפח למנה, אל תוותרו על הכנת האורז הקלוי זה באמת לוקח 5 דקות וממש משדרג את המנה.


מצרכים

לאורז קלוי


  • 5 כפות sticky rice לא מבושל (מופיע בשם Glutinous rice ), אפשר גם עם אורז חצי עגול - קלרוז, שקל יותר להשיג אותו.

לסלט הבשר

  • 300 גרם בשר לבן/עוף קצוץ דק או טחון (למנה צמחונית משתמשים בפטריות קצוצות)

  • 3-4 בצלי שאלוט חתוכים לרצועות (או חצי בצל סגול)

  • מיץ מליים אחד

  • 2 בצלים ירוקים חתוכים לטבעות דקות - כולל החלק הלבן

  • 20 עלי נענע

  • 1/4 כוס עלי כוסברה

  • 1 כף רוטב דגים

  • 1/4 כפית סוכר

  • 1/2 - 1 כף צ'ילי יבש גרוס (תלוי במידת האומץ שלכם)

  • עלי חסה ועלי כוסברה להגשה



הכנה

  • קולים את האורז על גבי מחבת ללא שמן, עובדים עם אש בינונית ומניעים את האורז ללא הרף במחבת כדי שיזהיב מבלי שיישרף, תדעו שהוא מוכן כשהוא מקבל גוון זהוב עמוק וחלק מגרגרי האורז מתפקעים בדומה לגרעיני תירס (פופקורן).

  • את האורז המוזהב כותשים בעזרת מכתש ועלי/מטחנה לאבקה גסה - מעבירים לצלוחית.



  • בקלחת (סיר רוטב) מחממים מעט שמן ומטגנים את הבשר עד שהוא משנה את צבעו ובשל לגמרי (בשר עוף ובשר לבן חובה לבשל לגמרי !) , תוך כדי הבישול לפרק ולפורר את הבשר.

  • אם השתמשתם בבשר המכיל שומן רב ניתן לנקז מעט מהשומן ולהחליפו במעט מים כדי לקבל מנה רזה יותר.

  • לאחר שהבשר מוכן ומפורר כולו מורידים מהאש ומצננים מעט.



  • מוסיפים לבשר כף מהאורז הקלוי הטחון שהכנו קודם ומערבבים - את שארית האורז הקלוי שומרים בכלי אטום לאוויר לשימושים הבאים.

  • מוסיפים את רוטב הדגים, שבבי הצ'ילי, הסוכר וחצי ממיץ הלימון, טועמים ומתקנים טעמים (סדר הטעמים תלוי בכמות הצ'ילי אבל באופן עקרוני הוא מלוח, חמוץ, חריף, מתוק)

  • מוסיפים את בצלצלי השאלוט, הבצל הירוק עלי הנענע והכוסברה ומערבבים היטב.



  • טועמים שוב ומתקנים טעמים.

  • מגישים לצד אורז דביק בגביעים של עלי חסה ומקשטים בעלי כוסברה או בכלי כללי עם עלי החסה ליד ונותנים לאורחים להכין לעצמם רולים קטנים של חסה עם סלט ואורז.

  • מי שרוצה להוסיף עוד קצת רעננות אפשר להגיש לצד המנה רוטב ג'ינג'ר וליים שישתלב כאן מצויין ויכניס רעננות נהדרת.


בתאבון!




פוסטים אחרונים

הצג הכול