היום נכין מנה פשוטה ומהירה המיצגת היטב את המנות המוקפצות של המטבח התאי.
המנה הזו ממש פופולארית אצל הילדים בגלל הרוטב החמוץ מתוק וגם בגלל השימוש באננס, שנותן למנה קלילות מפתיעה. היא מושלמת לארוחת ערב קלה ומהירה או כמנה נוספת בארוחה עיקרית.
אם אתם אוהבים שילוב של פירות ועוף אפשר להכין גם עוף פריך ברוטב מנגו שנמצא עכשיו בשיא העונה.
לפני ששואלים:
אפשר להשתמש בקוביות אננס קפוא (רק להפשיר לפני)
את המנה הזו אפשר להכין עם נתחוני בריסקט לבן או טופו לגרסא צמחונית.
אפשר להחליף את התירס הגמדי בפלפל צהוב/אדום
אפשר להוסיף פלפל חריף זה רק ישפר את המנה :-)
במקום רוטב דגים אפשר להשתמש ברוטב סויה או 1/4 כפית מלח רגע לפני המתכון בואו נדבר קצת על האננס שהוא הכוכב המרכזי של המנה.
אננס לא מה שחשבתם
אננס הוא פרי מבלבל, החלק עטור הקוצים שאנחנו נוטים לחשוב עליו כראש הפרי הוא בעצם חלקו התחתון בצידו השני מצוי (כמה מפתיע) החלק העליון שבו היה הגבעול שמחבר אותו לגזע, לרוב אנחנו נראה את הפרי משווק ללא הגבעול ובמקומות בהם חוסכים שטחי אחסון גם ללא כתר הקוצים. ולמה אני "אוכל" לכם את הראש ולמי בכלל אכפת מה למעלה ומה למטה?
אז ככה, ההבשלה של האננס מתחילה מחלקו העליון (זה שלמטה .. בלי הקוצים) וחלק זה יהיה מתוק יותר מהצד השני, אם תחתכו אננס לרצועות אורכיות ותתחילו לאכול מהחלק התחתון כלפי מעלה התחושה תהיה של טעם ההופך חמוץ יותר ויותר ואם תתחילו מהצד הנגדי תקבלו תחושה של טעם מתוק יותר ויותר, ממש מגניב לנסות את זה.
אם קניתם אננס שטרם הבשיל לגמרי והוא מעט ירוק בחלקו התחתון (זה שנמצא למעלה עם הקוצים:-) ) את חתיכות האננס המתוקות תשמרו לקינוחים ובחתיכות החמוצות יותר עשו שימוש בבישול.
אז אחרי שהתבלבלנו לגמרי קדימה למתכון.
מצרכים לסלט
2 כפות שמן
1/2 מלפפון חתוך לקוביות - (כדי לקבל קוביות קריספיות אפשר לחצות את המלפפון לאורך קודם ולסלק את הגרעינים בעזרת כפית ואחר כך לחתוך לקוביות)
2 שיני שום קצוצות
5-8 פטריות פרוסות (תלוי בגודל - בערך כוס וחצי)
3-4 תירס גמדי פרוס
1/2 בצל לבן פרוס דק
1-2 בצל ירוק חתוך לחתיכות באורך 2 ס"מ
1 עגבניה חתוכה לקוביות
100 גרם אננס חתוך לקוביות
200 גרם חזה עוף חתוך לרצעות
1/4 כוס ציר עוף/מים (לא חובה)
מצרכים לרוטב
2 כפות קטשופ
2 כפות סוכר דקלים/ 1 כף סוכר לבן
1 כף חומץ לבן (יין/תפוחים/אורז)
2 כפות רוטב דגים
מיץ מחצי לימון
הכנה
מכינים את הרוטב- מערבבים את כל מצרכי הרוטב בקערית
מחממים שמן במחבת גדול/ווק לחום בינוני, מוסיפים את השום ומטגנים מעט
מוסיפים את העוף ומבשלים עד שהוא עשוי כמעט לגמרי ומוסיפים את האננס
מוסיפים את הפטריות, בצל לבן, תירס גמדי ומקפיצים כדקה שתיים (במידה והמחבת יבשה לגמרי מוסיפים מעט ציר/מים)
מוסיפים את המלפון, העגבניה והרוטב ומקפיצים כ דקה עד לכיסוי של כל הרכיבים ברוטב
מכבים את האש ומוסיפים את הבצל הירוק
טועמים ומתקנים במידת הצורך
מעבירים לכלי הגשה ונהנים
בתאבון
コメント