הקיץ כבר ממש מעבר לפינה וזה הזמן לרענן את מתכוני הקיץ.
היום נכין מנה מהממת של עוף בציפוי פריך ורוטב אקזוטי של מנגו וקוקס. אומנם מנגו הוא פרי קיץ מובהק בישראל אבל למזלנו אפשר להשיג את הפרי הקפוא במשך כל השנה, ועבור המנה הזו הפרי הקפוא טוב בדיוק כמו טרי.
מנה ל 4 אנשים כחלק מארוחה.
מצרכים
500 גרם חזה עוף
1 ביצה L
2 כפות קורנפלור + 2 כפיות קורנפלור (בנפרד)
1 כפית מלח + 1/4 כפית מלח (בנפרד)
1/4 כפית פלפל לבן טחון
1 כפית ג'ינג'ר טרי קלוף ומגורר בפומפיה דקה
1/4 כוס קמח לבן
1/4 כוס מים
2 כפות שמן
1/4 כפית סודה לשתיה
שמן לטיגון
לרוטב מנגו-קוקוס
1 כף שמן
1 שן שום גדולה כתושה
3/4 כוס ציר עוף
3/4 כוס חלב קוקוס
1/4 כוס מחית מנגו
2 כפות מיץ ליים/לימון
1/4 כוס סוכר
2 כפות חומץ אורז (חומץ לבן)
2 כפות קורנפלור מעורבב עם 2 כפות מים קרים
הכנת העוף
אם קניתם חזה עוף שלם חוצים את חזה העוף (הפרפר לשניים) מנקים משאריות סחוס, עצם ושומן
מורידים את חלק הפילה הצמוד. (לא נשתמש בפילה העוף).
חוצים כל חלק של חזה העוף לחצי לאורך, משטחים את החלק העבה יותר מעט כדי לקבל עובי יחסית אחיד (אפשר להשתמש בפטיש שניצל), מניחים את כל חלקי העוף בצד ועוברים להכין את המרינדה.
בקערה מערבבים ביצה, 2 כפות קורנפלור,1 כפית מלח, פלפל לבן וג'ינג'ר.
יוצקים את המרינדה על העוף, מצפים מכל הצדדים, מכסים בניילון נצמד ומעברים למקרר ל 30 דקות. עוברים להכנת הרוטב.
הכנת רוטב מנגו-קוקוס
הכנת מחית המנגו -טוחנים בבלנדר את קוביות הפרי עד לקבלת מחית אחידה, את המחית שקבלנו מעבירים דרך מסננת (משתמשים בכף לסיוע- מערבבים את המחית בתוך המססנת עם הכף), כדי לקבל מחית נקייה משאריות סיבים.
בסיר קטן מחממים כף שמן לחום בינוני גבוה
מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים כ 30 שניות (זהירות שלא ישרף)
מוסיפים את ציר העוף, חלב הקוקוס, מחית מנגו, מיץ ליים, סוכר, חומץ ומביאים לרתיחה
מוסיפים את הקורנפלור (עם המים) ומבשלים עד להסמכת הרוטב (10-15 שניות) ומורידים מהאש
הכנת המנה
לאחר 30 דקות מוציאים את חזה העוף מהמרינדה (שומרים את המרינדה)
מכינים בלילה - מוסיפים למרינדת העוף, 4\1 כוס קמח לבן, 4\1 כוס מים, 2 כפיות קורנפלור, 2 כפות שמן, 4\1 כפית סודה לשתיה , 1/4 כפית מלח ומערבבים היטב
במחבת עמוק או ווק מחממים שמן לטיגון (בעומק של כ 5-6 ס"מ) ל 170 מעלות (חום בינוני)
טובלים כל חתיכת עוף בבלילה מוודאים שהבלילה מכסה את כל העוף ומעבירים לשמן הטיגון
מטגנים כ 3-4 דקות (הופכים פעמיים שלוש) עד שהעוף בצבע זהוב. מוציאים את העוף לרשת/נייר סופג, מנקים ששאריות בצק מהשמן בעזרת כף מחוררת ומעלים את הטמפרטורה של השמן ל 190 מעלות
מחזירים את העוף לשמן ומטגנים עוד כ 2 דקות עד שמקבל גוון זהוב-חום
מוציאים לרשת/נייר סופג
להגשה- בעזרת סכין חדה חותכים כל חתיכת עוף לרוחב לפרוסות של כ 1-2 ס"מ, מסדרים על צלחת הגשה, מחממים את רוטב המנגו-קוקוס ויוצקים מעל העוף ומגישים מייד.
בתאבון!
Comments