הרבה זמן לא הכנתי מתכון אטריות לא חריף, אז הנה הזדמנות מעולה להכיר מתכון מאוד מעניין שמשלב קארי, בשר, פירות ים,בוטנים ואטריות והכל עטוף בקרם קוקוס ריחני.
המנה הזו מקורה מחבל איסאן שעליו הרחבתי בפוסט על המסע לאיסאן (כאן), באופן מפתיע לא מדובר במנה חריפה אלא פיקנטית מעט.
אומנם המתכון עושה שימוש בבשר לבן ושרימפס, אבל תרגישו חופשי להחליף בחזה עוף לשומרי הכשרות, או טופו לצמחונים.
נתקלתי בגרסאות מעט יותר מורכבות של המתכון הכוללות תיבול של האטריות בשמן עם שום ובצל או בכאלו העושות שימוש ברוטב תמרהינדי כתוסף חמוץ במקום מיץ ליים. כאן הבאתי גרסא בסיסית וקלה יותר.
מצרכים
1 כף שמן
1 כף משחת קארי אדום
1 כוס קרם קוקוס
1 כוס חלב קוקוס (1/3 כוס קרם קוקוס ו 2/3 כוס מים)
150 גרם בשר לבן/עוף טחון
3 שרימפס גדולים נקיים וקצוצים גס
1 כף רוטב דגים
1 כף מחית פולי סויה (אם אין לכם אז רוטב סויה)
1 כף סוכר דקלים/סוכר לבן
1 ביצה טרופה
2 כפות מיץ ליים
2 כפות בוטנים קלויים טחונים
אטריות אורז מבושלות (לפי הוראות היצרן)
הכנה
בסיר/ווק מחממים כף שמן ומטגנים מעט את משחת הקארי
מוסיפים חצי כוס מקרם הקוקוס וממשיכים לטגן
מוסיפים את שאר קרם הקוקוס וחלב הקוקוס, מביאים לרתיחה
מוסיפים את הבשר והשרימפס וממשיכים לבשל
מוסיפים רוטב דגים, סויה, סוכר. ממיסים ובודקים טעמים
מוסיפים את הביצה הטרופה תוך ערבוב מתמיד
טועמים שוב ומתקנים במידת הצורך
מוסיפים את הבוטנים מערבבים ומכבים את האש
מוסיפים את מיץ הליים מערבבים ומתקנים בפעם האחרונה
מגישים מעל אטריות אורז, לצד נבטים, כרוב לבן, פלחי מלפפון וכ"ו
מקשטים בעלי כוסברה/בצל ירוק
בתאבון!
Commentaires