top of page

שרימפס בקארי אדום

הקיץ מאחורינו והסתיו הקצרצר החל רשמית ועם התקררות מזג האויר מתחילה עונת פירות הים.



לפני הרבה שנים לימדו אותי, שפירות ים טריים אוכלים רק בחודשים שיש ר או (R) בשמם - והם החודשים הקרים בהם פירות הים במיטבם (ספטמבר עד אפריל). למרות זאת אפשר להשיג בשנים האחרונות מוצרים קפואים מעולים שעונים על הצורך הן בתקופה החמה והן אם לא בא לכם לכתת רגלים כדי לקנות פירות ים טריים.

המנה שלנו הים מאוד קלה ומהירה להכנה, היא מתאימה כמתאבן/ מנת פתיחה או כחלק מארוחה עם מספר מנות לצד אורז לבן טרי ומהביל. אפשר להכין את המנה ברמות חריפות שונות היות ובבסיסה היא אינה חריפה והשלטה ברמת החריפות היא ע"י הוספת (או אי הוספת) צ'ילי טרי לפני ההגשה.


מצרכים (למנת פתיחה זוגית)

  • 2 כפות שמן

  • 10 שרימפס קלופים ונקיים

  • 2 כפות מחית קארי אדום

  • 1 כף רוטב דגים

  • 1/2 1 כפית סוכר

  • 2-3 כפות מים (להוספה במידת הצורך)

  • 1/4 כוס פלפל אדום (מתוק או חריף לבחירתכם) חתוך לרצועות דקות

  • מעט עלי כוסברה קצוצים להגשה

הכנה

  • במחבת או בווק מחממים את השמן לחום בינוני גבוה, מוסיפים את משחת הקארי ומטגנים עד שמתחילים להריח את ריחות התבלינים משתחררים, נזהרים שלא תשרף המשחה.

  • מוסיפים את השרימפס הקלופים ומקפיצים עם משחת הקארי, במידת הצורך אפשר להוסיף מעט מים.

  • מוסיפים את רוטב הדגים והסוכר, מאחדים, טועמים ומתקנים במדת הצורך. מורידים מהאש ומעבירים לכלי הגשה.

  • מפזרים מעל צ'ילי אדום וכוסברה קצוצה ומגישים לצד אורז לבן טרי וחם.



בתאבון!

619 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page