top of page

פניני טפיוקה עם פירות, קרם קוקוס ומנטה

פניני טפיוקה משמשות לקינוחים במזרח הרחוק מימים ימימה.עמילן הטפיוקה מופק משורש צמח הקסווה הקרוי גם יוקה או מניהוט, והוא ניטראלי בטעמו והופך לשקוף בחום. ישנם מגוון שימושים לעמילן הטפיוקה במטבח כמסמיך לרטבים, מייצב לגלידות ועוד.

היום נתמקד בהכנת קינוח מפניני הטפיוקה נלמד את שיטת ההכנה הבסיסית ונדבר על האפשרויות השונות בגיוון והחלפת טעמים במתכון לטעמים שונים.



מצרכים

  • ליצ'י טרי / קוביות אננס או כל פרי טרי אחר שאוהבים

  • 1 כוס פניני טפיוקה

  • 4 כוסות מים

  • 1/2 כוס עלי מנטה

  • 1/2 כוס מים רותחים

  • 1/2 כוס סוכר (ועוד 2 כפות אם אוהבים מתוק)

  • 1/2 כוס קרם קוקוס

  • 1/4 כוס חלב קוקוס

  • קורט מלח


הכנה

  • מכינים חליטת מנטה - מעבירים את עלי המנטה למים הרותחים ומשאירים לחליטה כ 5 דקות סוחטים היטב את העלים בתוך בחליטה ומסננים את העלים.

  • בסיר קטן על אש נמוכה מחממים את קרם הקוקוס, חלב הקוקוס והסוכר מערבבים עד להמסת הסוכר ונזהרים שלא יגיע לרתיחה , מוסיפים את חליטת המנטה והמלח ומביאים לסף רתיחה. מכבים את האש ומצננים .

  • שוטפים את פניני הטפיוקה במי ברז מה"אבק" שעליהן (שאריות עמילן הטפיוקה) ומבשלים ב 4 כוסות מים כ 15 דקות תו"כ ערבוב מדי פעם עד שהפנינים הופכות שקופות כמעט לגמרי, מסננים את הפנינים מהמים, מעבירים לקערת מים קרים לצינון .

  • עד הרכבת המנה שומרים את פניני הטפיוקה בכלי עם המים כדי שלא ידבקו, לפני ההגשה מסננים מהמים.

  • בכלי הגשה אישי מניחים מנה של פניני טפיוקה (כשתי כפות) מוזגים מעל את קרם הקוקוס מניחים פירות טרים מעל, מקשטים בעלי נענע ומגישים.



וריאציות

  • בתאילנד משתמשים בחליטה של עלי פנדן במקום עלי המנטה - אולם כמעט בלתי אפשרי להשיג את עלי הצמח האלו בארץ ולכן אם אתם רוצים להשאר לגמרי נאמנים למקור החלופה היא או לרכוש תמצית פנדן או אבקת פנדן ולמהול אותה במים.

  • אפשרות יותר מזרח תיכונית תהיה להשתמש בחצי כפית מי ורדים (או יותר למי שאוהב את הארומה)

  • גיוון נוסף למתכון הוא להוסיף למרכז הכלי קרח כתוש ובכך לקבל גרסא קיצית וקרירה יותר של המנה.



בתאבון!



202 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page