top of page

עוף מוקפץ עם זוקיני ופטריות

פשוט וקל | כשר

ירקות צבעוניים ושמחים, מוקפצים עם חזה עוף, עטופים ברוטב סויה טעים.

מנה שתעשיר כל שולחן ב 10 דק' עבודה.

לאור בקשות להעלות גם מתכונים קלים שלא מכילים חומרי גלם מיוחדים, מתכון פשוט וקל, בלי חומרי גלם מיוחדים זמן בישול קצר וללא הכנות מיוחדות.



במנה הזו אין את עושר הטעמים מהמטבח התאי והמורכבות המאפיינת, הטעמים כאן עברו איזרוח והתאמה לחיך הישראלי, אז מי שמחפש מנה מותאמת לישראל- זו המנה, היא פחות תדבר למי שמחפש את הטעם התאילנדי האותנטי.

אז בלי הקדמות נוספות למתכון.




מצרכים

1 כף שמן

3 שיני שום קצוצות דק/כתושות

300 גר' חזה עוף חתוך לרצועות דקות

1 זוקיני גדול חתוך לחצאי מטבעות

חצי בצל גדול חתוך לרצועות

חצי גמבה אדומה חתוכה לרצועות

10-15 פטריות פרוסות

צ'ילי חריף - לפי הטעם


לתיבול

1 כף רוטב סויה

1/2 כפית סוכר

1/2 כפית רוטב סויה כהה(רק לצבע) - אופציונאלי




ההכנה

בווק מחממים את השמן, כשמתחמם מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים מעט.

לאחר שמתחיל להשחים מוסיפים את חזה העוף ומבשלים עד שמשנה את צבעו.

מוסיפים את רוטב הסויה, הסוכר והסויה הכהה.

מוסיפים את כל הירקות ומקפיצים 2-3 דקות.

טועמים ומתקנים במידת הצורך.



מעבירים לצלחות ונהנים.



87 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page