top of page

סלט אטריות שעועית yam wun sen

עודכן: 30 ביולי 2020

סלט המכיל שילוב מרקמים וטעמים כמו שרק התאילנדים יודעים, מנה שכאילו נתפרה בדיוק למזג האויר של הקיץ הישראלי.

המתכון מאוד גמיש ויכול להיות בסיס נהדר לאלתורים, כמו שתראו אני הוספתי לסלט שעועית רחבה טריה, אפשר להחליף באפונת שלג, או בשעועית ירוקה רגילה והאמת, המתכון המקורי הוא בלי, אז אפשר גם כך.

סוד המנה טמון ברוטב, איזון נכון שלו יבטיח חיבור של כל מרכיבי הגלם ויתן מנה בועטת עם מגוון טעמים ומרקמים.



מצרכים

לרוטב

2 שיני שום

1 צ'ילי אדום

1 שורש כוסברה או 8 -9 גבעולי כוסברה (רק 4-5 ס"מ מהחלק התחתון, ללא העלים)

1/2 1 כפית סוכר דקלים או 3/4 כפית סוכר לבן

מיץ מלימון אחד

1/2 1 כפות רוטב דגים


לסלט

1/4 - 1/5 חבילת אטריות שעועית מושרות במים

100 גרם חזה עוף/סינטה לבן קצוץ בסכין

1/2 עגבניה חתוכה לקוביות או 5-6 עגבניות שרי חצויות

5-6 עלים מגבעול סלרי קצוצים גס

5-6 גבעולי כוסברה קצוצים גס

1 בצל ירוק חתוך לחתיכות של 1 ס"מ

5-6 תרמילי שעועית ירוקה/אפונת שלג חתוכים באלכסון

1/4 בצל יבש חתוך לרצועות

לקישוט - בוטנים קלויים קצוצים דק

הכנה

מכינים את אטריות השעועית המושרות לפי הוראות היצרן (די פשוט - טובלים במים רותחים ל 30 שניות) מסננים ומניחים להצטנן

חולטים את הבשר במים רותחים עד שמשנה צבעו, מסננים ומניחים להתקרר.


עוברים להכנת הרוטב

קוצצים דק שום, צ'ילי ושורש כוסברה (גבעולים במקרה שלנו) - אם יש מכתש ועלי כותשים את שלושת המרכיבים עד קבלת משחה, אם אין, אפשר לכתוש את השום ואת השאר לקצוץ דק דק וזה יספיק.

למשחת השום והצ'ילי מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב, טועמים (בזהירות) ומאזנים.



הרכבת הסלט

בקערה גדולה מוסיפים את כל מרכיבי הסלט (כולל הבשר והאטריות) יוצקים את הרוטב ומאחדים- חשוב לוודא שכל מרכיבי הסלט יכוסו ברוטב.

מגישים על מצע של עלה חסה ומקשטים מעל בבוטנים קצוצים דק.


בתאבון!



155 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page