top of page

חזה עוף בקארי ויוגורט

פשוט וקל | ילדים

3 מרכיבים ו 10 דקות (באמת) ויש לכם יופי של מנה בשרית ליד האורז.

אז אחרי שורה של מתכונים עם לא מעט מרכיבים והכנה לא תמיד פשוטה, קבלו מתכון קליל מאוד, עם 3 מרכיבים בלבד שקל מאוד למצוא ויכול להיות שאפילו יש לכם אותם בבית. אבל כמה שהמתכון הזה פשוט ככה הוא טעים.



מה יש כאן? חזה עוף פרוס לנתחונים, אבקת קארי (הצהובה בשקית מהסופר...) ויוגורט מהמקרר. זה הכל, נשבע (טוב נו ויש גם קצת שמן בהתחלה).


למרות פשטותו של המתכון, יש שני דברים שצריך להקפיד עליהם כדי שהמנה תצא מושלמת.

  • הראשון - לא לבשל יותר מדי את חזה העוף, בישול יתר גורם ליציאה של נוזלים מהבשר אז אנחנו רוצים לבשל אותו וכשהוא סיים לשנות צבע לעצור את הבישול, אל תשכחו שהעוף חתוך לנתחונים קטנים ולכן השינויים יהיו מהירים.

  • השני- אסור שהיוגורט יגיע לטמפרטורת רתיחה, טמפרטורה גבוהה תגרום להתגבשות של החלבונים והפרדות שלהם מהמים ביוגורט ונקבל גושים קטנים (לא תהיה השפעה על הטעם אך התוצאה פחות אסטטית).

מצרכים


1 כף שמן

חצי חזה עוף פרוס לנתחונים

1-2 כף אבקת קארי (תלוי כמה פיקנטי אתם אוהבים)

1 גביע יוגורט 200גר' לא משנה אחוז השומן (רק לא מתוק)


ההכנה


מחממים מחבת כם כף שמן, דואגים שהשמן יצפה את כל התחתית.

כהמחחבת חם מוסיפים את חזה העוף ומקפיצים עד שכמעט סיים לשנות את צבעו.

מוסיפים את אבקת הקארי מערבבים היטב ומוודאים שכל חתיכות העוף מצופות בקארי, ממשיכים לבשל רק עד שהעוף מסיים לשנות צבע .

מכבים את האש וממתינים כדקה.

לאחר דקה מוסיפים את היוגורט ומערבבים היטב.



זהו, סיימנו - נכון שהיה קצר ?



מגישים לצד אורז לבן ( אני אוהב את זה גם בלחמניה) הכי כיף לנגב את הרוטב עם חתיכת חלה.

תהנו!



512 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page