top of page

אורז מוקפץ פיקנטי

היום נכין מנה יום-יומית קלה ופשוטה, כז שמתאימה לרגעים שחוזרים הביתה וצריכים להכין משהו מהר ובכל זאת רוצים ארוחה מאוזנת טעימה ומשביעה.



בשל הגמישות שלה זו מנה יסודית במטבח התאילנדי (וגם אצלנו בבית), אפשר להכין אתה בהמון צורות עם מגוון תוספת חלבון, החל מביצה, טופו, עוף או כל שילוב שיבוא לכם (יש לכם במקרר), תרגישו חופשי להתאים את מידת החריפות לפי טעמכם האישי.

המנה הזו במיטבה עם אורז שעברו עליו יום או יומיים במקרר, אורז טרי יהפוך למעט עיסתי בשל תכולת מים גבוהה, האורז ששהה במקרר מאבד מהנוזלים וישמור על צורתו במהלך הבישול, את הנוזלים החסרים לו הוא יספוג חזרה בבישול.


אני אכין הפעם את המתכון עם ביצה וטופו, אולם כפי שציינתי אפשר לוותר על הטופו, להחליף אותו בעוף, בקר, אפילו חתיכות דקות של נקניק הולכות כאן מעולה. אתם יכולים לראות במנה שהכנתי לצילום השתמשתי בנקניק פיקנטי ובאפונת שלג. כמעט כל מה שיש במקרר יתאים למנה הזו.




מצרכים

למנה זוגית כמנה עיקרית או ל כחלק מארוחה

  • 2 ביצים L

  • קורט פלפל לבן טחון (אפר להחליף בפלפל שחור או לוותר)

  • 2 כפות שמן (כף ועוד כף)

  • 2 שיני שום קצוצות דק/כתושות

  • 1 שאלוט חתוך לרצועות / 1/4 בצל לבן קטן חתוך לרצועות

  • 3 כוסות אורז מבושל (יסמין/בסמטי) שהיה לפחות לילה במקרר

  • 4 כפיות רוטב דגים

  • 1 כף רוטב סויה

  • 1 כף סוכר דקלים/סוכר חום (או 1/4 1 כפות מייפל ) אם אין אפשר 1/2 כף סוכר לבן

  • 250 גרם טופו קשה מסוננת מהנוזלים מנוגבת וחתוכה לקוביות

  • 1/2 כוס פלפל אדום (גמבה) חתוך לקוביות

  • 2-4 כפיות רוטב צ'ילי חריף (אפשר גם צ'ילי טרי/מיובש)

  • 4 כפות עלי כוסברה קצוצה (אופציונלי)

  • בצל ירוק קצוץ דק (להגשה)

הכנה


  • בקערה קטנה טורפים את 2 הביצים עם קורט פלפל לבן/שחור

  • מחממים מחבת/ווק לחם בינוני גבוה עם 1 כף שמן

  • מטגנים את השום הכתוש (אם משתמשים בצ'ילי קצוץ/יבש- מוסיפים אותו עכשיו) כמה שניות עד שהריח מתחיל לעלות

  • מוסיפים את הביצה למחבת ו"מקשקשים" כדקה מפרדים לחתיכות קטנות יחסית

  • (אם משתמשים בנקניק - זה הזמן להוסיפו כדי שהשומן שבו ימס ויתבל את האוכל )

  • מוסיפים את השאלוט/בצל ומקפיצים כדקה

  • מוסיפים את כף השמן השניה ואת האורז (אם השתמשתם בנקניק אפשר לוותר על תוספת השמן)

  • מוסיפים את רוטב הסויה, הסוכר ורוטב הדגים

  • מוסיפים את הגמבה הטופו, ורוטב הצ'ילי החריף ומקפיצים עוד כדקה

  • מכבים את האש ומוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומעבירים לכלי הגשה

  • מפזרים מעל את הבצל הירוק הקצוץ



בתאבון!



פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page