• David

Bibimbap צמחוני - קערה אחת, ארוחה שלמה

המנה שלנו היום אומנם מגיעה מקוריאה ולא מתאילנד, אבל היא פשוט מנה מושלמת ומתחשק לי לחלוק אתכם אותה. הסוד האמיתי של המנה הזו מתגלה רק כשחופרים לתחתית ומגלים שכבה זהובה של אורז פריך שמתפצח בעדינות בפה. במקור המנה היא קערת אורז עם ירקות ובשר אבל היום נכין את הגרסא הצמחונית.



בכדי לייצר את שכבת האורז הזהובה בתחתית נשתמש בכלי חסין חום שניתן להניח על הכיריים, במידה ואין לכם כזה ניתן להכין את המנה רק ללא השלב האחרון שמייצר את שכבת האורז החרוכה, המנה עדיין טעימה מאוד.

בצורת ההגשה של המנה ישנן מספר וריאציות על שילוב הביצה במנה:

  • מטגנים בנפרד חלמון וחלבון ביצה, חותכים לרצועות ומניחים מעל האורז לצד הירקות

  • מכינים חביתת "עין" ומניחים מעל הירקות והאורז

  • לפני הנחת המנה על האש שמים במרכז חלמון טרי שמקבל חום עדין בתהליך הבישול הקצר

הבחירה היא לגמרי תלויה בטעמכם האישי, אוקי, מספיק דיבורים וקדימה למתכון.


מצרכים למנה זוגית

לקערת האורז

  • כוס וחצי אורז מבושל (תלוי בגודל הקערה שלכם)

  • 2 כפות שמן שומשום


תוספות

  • 1 גזר קלוף וחתוך לגפרורים

  • 4-5 פטריות פרוסות

  • חופן נבטים/חצי בצל לבן חתוך לרצועות

  • חופן עלי תרד

  • 1 שן שום כתושה

  • 2 כפות שמן

  • מעט שומשום

  • 1/2 - 1/4 אצת נורי ( אותה אחת המשמשת לגלגול סושי)

  • 2 ביצים


לרוטב

  • 2 כפות רוטב צ'ילי

  • 1 כפית סוכר

  • 1/2 1 כפות חומץ לבן

  • 1 שן שום כתושה

  • 1/2 כפית זרעי שומשום

  • 1 כף מים

  • 1 כף שמן שומשום



הכנת האצה

אפשר לדלג על השלב הזה ורק לקצוץ אותה דק

  • מחממים מחבת לחום בינוני נמוך

  • בעזרת מברשת מורחים את האצה במעט שמן שומשום משני הצדדים

  • קולים את האצה כ 20 שניות מכל צד על המחבת (נזהרים שלא תשרף)

  • מוציאים למשטח העבודה וחותכים לרצועות


הכנת הירקות

  • תרד -מרתיחים מים בסיר קטן, שוטפים את התרד היטב וחולטים במים הרותחים 30 שניות.

  • מוציאים מהמים הרותחים מצננים במים קרים סוחטים את עודפי המים, קוצצים גס בסכין מתבלים במעט שמן שומשום, גרעיני שומשום ושום כתוש

  • נבטים - קוצצים את קצות הנבטים שני הצדדים(לא חייבים) חולטים במים הרותחים, מסננים ומתבלים כמו עלי התרד

  • גזר- מחממים מעט שמן טיגון במחבת ומקפיצים את הגזרים עד שהם מתחילים להתקרמל ולהתרכך מעט (שמרו אותם מעט פריכים) מוציאים לקערית קטנה

  • פטריות - באותה מחבת של הגזר מקפיצים את הפטריות מעט עד שהן מתחילות להתרכך קצת ולהגיר נוזלים מוציאים לכלי נפרד

  • בצל - מחממים מעט שמן במחבת ומקפיצים את הבצל רק כדי שטיפה יתרכך ויקבל מתיקות מוציאים לכלי נפרד


הכנת הביצה

  • אופציה 1 - מכינית ביצת עין על מחבת בצורה רגילה או בתוך רינג

  • אפציה 2 - מפרידים חלמונים וחלבונים לכלים נפרדים, טורפים ומטגנים בנפרד "חביתה" מכל אחת מהבלילות, מוציאים לקרש חיתוך ופורסים לפסים דקים

  • אופציה 3 - (רק אם מבשלים את המנה על האש לפני ההגשה) מפרידים חלמונים וחלבונים ומשתמשים בחלמונים בלבד שלמים מעל האורז

הכנת הרוטב

  • מערבבים את כל החומרים בקערית - טועמים ומאזנים טעמים במידת הצורך


הרכבת המנה

  • בתחתית קערה חסינת חום מורחים מעט שמן שומשום, מסדרים את האורז ומעליו את כל התוספות והביצה

  • מניחים את הקערה על אש בינונית, אם אין לכם כיריים חשמליים או הלוגן - רצוי להשתמש בתחתית מפזרת חום כדי שהאורז לא ישרף בנקודת החימום

  • מחממים כ 5 דקות עד שהאורז בתחתית יתקרמל ויהפוך להיות זהוב ופריך

  • מגישים לצד הרוטב

בתאבון!



הרשמה במייל