בימים החמים האלו כשמחפשים מנה קלילה ולא מכבידה הנה הצעה נהדרת.
רול דפי אורז ממולא באטריות וירקות מוגש לצד רוטב עשיר, מנה אוורירית טעימה, בריאה ודיאטטית.
את המנה אפשר לעשות ללא השרימפס ולקבל מנה צמחונית.
מצרכים לרול
50 גר' אטריות אורז/שעועית דקות
1 כפית מלח
1 כפית שמן שומשום
16 שרימפסים
1חבילה של דפי אורז בקוטר 22 ס"מ - רצוי עגולים אבל גם מרובעים יעבדו
100 גרם (1 כוס) נבטי שעועית (ללא הקצה)
100 גרם גזר חתוך לפסים דקים (או עם קולפן פסים)
4 כפות עלי נענע
4 כפות עלי בזיליקום
8 עלי חסה אדומה/ירוקה
4 כפות בוטנים קלויים - אופציונלי
הכנת הרול
מרתיחים מים בסיר קטן, לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים את השרימפס 2-3 דקות - מוציאים ומקררים. לאחר שהתקררו קולפים וחוצים לאורך.
מכינים את אטריות האורז/שעועית לפי הוראות היצרן.
מכינים את כל המצרכים לצד עמדת העבודה בצורה נגישה.
ממלאים קערה גדולה במי ברז קרים (מספיק גדולה כדי להכניס אליה את דף האורז מבלי שישבר)
משרים דף אורז למשך 2 שניות (לא יותר!) בקערת המים ומעבירים למשטח העבודה.
בשליש התחתון של דף האורז ממלאים באופן הבא:
עלה חסה, מעליו גזר ואטריות ומעל נבטים ו 2-3 חצאי שרימפס, 2-3 עלי בזיליקום ו 2-3 עלי נענע.
מטפטפים כמה טיפות שמן שומשום וקמצוץ מלח.
מקפלים את הצדדים פנימה ומגלגלים בצורה מהודקת לגליל .
חותכים את הרולים בצורה אלכסונית ומגישים לצד רוטב הויסין בוטנים.
הרול לפני גלגול (היו לי גם עלי רוקט והם שמחו להצטרף לחגיגה)
רוטב הויסין להגשה
מצרכים לרוטב
4 כפות רוטב סויה
2 כפות חמאת בוטנים
1 כף סוכר חום
2 כפיות חומץ אורז
2 כפיות שמן סומסום
1-2 שן שום קצוצה דק
קמצוץ פלפל שחור
רוטב צ'ילי חריף לפי הטעם
הכנת הרוטב
מכניסים את כל המצרכים למעבד מזון/בלנדר ומאחדים .
לפני העיבוד ואחרי ....
בתאבון!
Comments