• David

ברוסט לבן פריך

התאילנדים משוגעים על טיגון עמוק, במנות בשריות, סלטים או קינוחים. יש משהו בטיגון עמוק שמוציא את המיטב מהמצרכים, בין אם מדובר בירקות, בצקים או בשר, הטיגון העמוק ממצה את הפוטנציאל של כל אחד מהם למקסימום האפשרי, החסרון הקל הוא כמות השומן הגבוהה והערך הקלורי המתלווים לשיטת בישול זו.



היום נכין ברוסט (חזה) לבן מתובל ופריך, המתכון המקורי עושה שימוש בבטן לבן (שהוא נתח שומני הרבה יותר) היום הלכתי על הגרסא ה"רזה" יותר שהיא הרבה פחות שומנית אבל טעימה לא פחות. אם בא לכם מעדן ממש מושחת לכו על גרסת הבטן.


מצרכים

לבשר

  • 400 גרם חזה לבן/ספריבס

  • 4 שיני שום

  • 1 כפית פלפל שחור שלם

  • 1 כפית זרעי כוסברה

  • 1 כף סוכר דקלים

  • 1 כף רוטב צדפות

  • 1 כף רוטב דגים

  • 1/2 כפית רוטב סויה כהה (אופציונלי)

  • 1/2 1 כפות קמח טמפורה

  • מעט מים

  • שמן לטיגון עמוק

לרוטב

  • 1 כפית גדושה צ'ילי יבש טחון

  • 1 כפית משחת צ'ילי (אופציונלי)

  • 2 כפות רוטב דגים

  • 1 כף סוכר דקלים

  • 3 כפות מיץ לימון

  • 1 כף שאלוט קצוץ דק

  • 1 כף כוסברה טריה קצוצה דק



הכנה

  • פורסים את הבשר לרצועות ברוחב של כ 2 ס"מ ומעבירים לקערה

  • במכתש ועלי כותשים שום, פלפל שחור וזרעי כוסברה מוסיפים לבשר

  • מוסיפים סוכר, רוטב צדפות, רוטב דגי, רוטב סויה ומעסים עד שמקבלים תערובת אחידה המכסה את הבשר.

  • מוסיפים את קמח הטמפורה ומאחדים.

  • מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה לפחות (עדיף לשעתיים).

  • בינתיים מכינים את הרוטב - מערבבים בקערה את כל החומרים עד לאיחוד

  • מחממים שמן לטיגון עמוק

  • מטגנים את חתיכוות הבשר בחום בינוני עד השחמה

  • מוציאים לרשת/נייר סופג

  • פורסים לפרוסות דקות לרוחב ומגישים מיד


בתאבון!







הרשמה במייל