• David

קארי ירוק עם עוף GAENG KHEAO WAN GAI

עודכן ב: 11 אוג 2020

אולי מנת הקארי הכי פופולארית במטבח התאי ובטח אחת המנות שאני הכי אוהב לאכול. בפוסט הקודם הסברתי על הקארי במטבח התאי, ועכשיו אחרי שעברנו על העקרונות, אפשר לעבור לדוגמא שתעזור להבין טוב יותר את העקרונות בהכנת משחת קארי (שהיא הבסיס למרבית מנות הקארי במטבח התאי) ומנה קלאסית של קארי ירוק עם אפשרות התאמה לצמחונים.



נתחיל בהכנת משחת הקארי, אם אתם משתמשים במשחה קנויה דלגו הלאה.


משחת קארי ירוק

הכמויות הן להכנת מנה אחת של משחה

1/2 כפית זרעי כמון קלויים

1/2 כפית פלפל לבן שלם

3/4 כפית זרעי כוסברה קלויים

1/4 כפית אבקת כורכום

1 גבעול למון גרס קצוץ דק 3/4 כף גלנגל קצוץ דק (אשר להחליף בג'נג'ר)

פיסת קליפת ליים ירוק ( 3 ס"מ על 1/2 ס"מ בערך) קצוצה דק

1/2 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק

1/2 בצל שאלוט קצוץ דק 1/2 1 שן שום קצוצה דק

1 שורש כוסברה קצוץ דק 1/4 כפית משחת שרימפס 1/3 כפית מלח

8-10 עלי בזיליקום (אופציונאלי)


סדר ההכנסה למכתש לעיבוד

  1. מתחילים בתבלינים היבשים כמון, פלפל לבן, זרעי כוסברה וכורכום - טוחנים לאבקה אחידה

  2. מוסיפים את הפלפל החריף והמלח כותשים היטב עד שלא נראות קליפות

  3. מוסיפים את הלמון גראס והגלנגל (או ג'ינג'ר) וממשיכים בעיבוד

  4. מוסיפים את קליפת השאלוט ושורש הכוסברה

  5. מוסיפים את השאלוט והשום (ועלי בזיליקום אם רוצים)

  6. מוסיפים את משחת השרימפס ומאחדים למשחה הסופית

במתכון הזה הצבע הירוק של הקארי מתקבל מהכלרופיל הנמצא בפלפל הירוק, ניתן להוסיף גם עלי בזיליקום לחיזוק הצבע הירוק והעשרת הטעם.

אם אתם משתמשים במעבד מזון, את התבלינים היבשים מומלץ לטחון קודם לאבקה/או להשתמש באבקה קנויה טריה של התבלין (תבלינים טחונים שאינם טריים מאבדים חלק גדול מאוד מהריח והטעם שלהם) - שימו לב לא לעבד יתר על המידה את המשחה במעבד המזון שלא תתחמם ותתחיל לשחרר את כל השמנים הארומטיים (הסבר מלא ניתן למצוא כאן)


מצרכים למנה

1-2 כפות שמן צמחי לטיגון

1-2 כפות משחת קארי ירוק (תלוי במידת החריפות)

1/2 כוס קרם קוקוס 1 כוס חלב קוקוס (מוהלים 1/2 - 1/3 כוס קרם קוקוס בחצי כוס מים ) 100 גרם חזה עוף חתוך לרצועות לצמחוניים טופו חתוך לקוביות

1/3 כוס קוביות חציל בגודל של 1.5X1.5 ס"מ

2 עלי קפיר ליים קרועם ביד לחצאים

8-10 עלי בזיליקום

1/4 צ'ילי פרוס לפרוסות אלכסוניות

(כאופציה אפשר להוסיף פטריות טריות חתוכות לחצי/רבע)

תיבול 1/2 כף סוכר דקלים או לבן

1 כף רוטב דגים


הכנה

  1. בוזקים מלח על קוביות החצילים ומשהים ל 10 דק'. לאחר מכן לשטוף ולהשאיר בכלי מכוסות מים עם מעט מלח

  2. בווק מחממים שמן צמחי ומוסיפים את משחת הקארי, מערבבים היטב ומטגנים עד שעולה ניחוח התבלינים

  3. מוסיפים את העוף ומטגנים כ 2 דקות עד שמשנה צבעו ללבן

  4. מוסיפים חלב קוקוס, את החצילים המסוננים עלי קפיר לים (ללא מי ההשריה, והפטריות אם רוצים).

  5. מתבלים עם סוכר ורוטב דגים

  6. בודקים טעמים ומתקנים במידת הצורך, מוסיפים את עלי הבזיליקום והצ'ילי האדום מבשלים עוד רגע ומורידים מהאש

  7. מגישים עם אורז לבן

בתאבון!




62 צפיות0 תגובות

הרשמה במייל