• David

פרגיות בסגנון תאי

עודכן ב: 20 יול 2020

מנת פרגיות עסיסית במיוחד ומלאה טעמים, עם חריפות קלה, מליחות מעודנת ומעט מתיקות. אם לא ניסיתם את התיבול הזה בעבר, אז הנה ההזדמנות המושלמת.

שלושת הנינג'ות הפרטיות שלי קוראים למתכון "העוף המתקתק הזה שהוא קצת חריף" ולא מפסיקים לבקש אותו.


לפני שנצלול למרכיבים ולדרך ההכנה אני רוצה להרחיב מעט על בסיס התיבול כאן.

במטבח התאי עושים שימוש נרחב בתערובת (כמעט משחתית) שמכינים מפלפל לבן, שורש כוסברה ושום טרי. בתערובת הזו משתמשים באינספור מתכונים כבסיס התיבול, מושחים איתה בשר לפני טיגון או צליה, מרקים ועוד ועוד כיד הדמיון הטובה.

אם תכינו את הערובת הזו תגלו שהיא עוזרת להבליט טעמים, אל תחששו משורש הכוסברה הוא לא מכניס "אפקט כוסברה" למנה, למרות שאם אתם אוהבים אוכל תאי, אין לכם באמת ברירה אלא ללמוד ולהסתדר עם כוסברה.

הדרך המסורתית להכין את תערובת התבלינים היא לכתוש גרגרי פלפל לבן במכתש ועלי, לאחר מכן להוסיף את שורש הכוסברה ואח"כ את השום תוך כדי עיבוד למשחה אחידה.

למרות שבכל מקום אפשר למצוא בארץ כוסברה, השורש משום מה לא נמכר בארץ בצורה נפוצה, מה שמשאיר אותנו עם שתי ברירות, הראשונה לגדל כוסברה באדנית, בגינה או בכל מקום שתחשבו לנכון. והשני להשתמש באבקת שורש כוסברה שנותנת תוצאה לא רעה.

במאמר מוסגר אוסיף שאם לא מצאתם לא את השורש ולא את האבקה אפשר להשתמש בחלקים התחתונים של גבעולי הכוסברה שיש לכם, גם פה התוצאה שתתקבל תהיה קרובה מספיק למקור.


בצילום - אבקת שורש כוסברה


תהליך הכנת המשחה לתיבול


עכשיו אחרי שעברנו על הכנת בסיס התיבול אפשר לעבור למתכון:


מצרכים

1 קילו פרגיות


למרינדה

משחה :

2 כפיות גרגרי פלפל לבן

10 שיני שום

2 יח' שורש כוסברה/ כפית וחצי אבקת שורש כוסברה


5 כפות רוטב סויה בהיר

1 כפית רוטב סויה כהה

2-3 כפות סילאן טבעי (תלוי בטעם)


ההכנה

במכתש ועלי מכינים את המשחה.

לקערה גדולה מעבירים את הפרגיות והמשחה שהכנו מוסיפים את שאר חומרי המרינדה ומעסים היטב.

מכסים את הקערה ומעבירים למקרר לשלוש-ארבע שעות (או מינימום 30 דקות).

לאחר ההשריה במרינדה צולים על מחבת/גריל, פורסים לנתחים ומגישים על מצע ירקות.

בתאבון!




61 צפיות2 תגובות

הרשמה במייל