איך יודעים שבא אביב? מסתכלים סביב סביב, ורואים באדנית ובגינה שלל צמחי תבלין מלבלבים.
צמחי התבלין אצלי בגינה הכריזו רשמית על האביב ומאפשרים לחזור להכנה של מנות קיציות קלילות עם שפע של צמחי תבלין רעננים.
והיום שילוב של נענע ובזיליקום, מנה עדינה ריחנית וטעימה טעימה, כזו שגם הילדים יטרפו.
אפשר להכין עם חזה עוף או פרגיות, מה שבא לכם.
אם מכינים לילדים אפשר לוותר על הפלפל החריף ועל עלי הקפיר ליים (בעצם אני מכיר לא מעט גדולים שלא אוהבים חריף או קפיר ליים :-) ).
מצרכים ל 2 מנות
300 גרם חזה עוף (חצי פרפר בערך) נקי וחתוך לרוחב לפיסות של כ 3/4 ס"מ
3/4 כפית קורנפלור
1/4 כפית מלח
2 כפות שמן
1 בצל שאלוט קצוץ דק
1 שם שם גדולה קצוצה דק
1/2 צ'ילי קצוץ דק (או פחות - תלוי בכם)
2 עלי קפיר ליים (אופציונאלי)
2 כפיות רוטב סויה
1 כפית רוטב דגים
1/2 1 כפיות סוכר
3/4 כוס עלי נענע טריים
3/4 כוס עלי בזיליקום טריים
הכנה
מערבבים את פיסות חזה העוף עם הקורנפלור והקמח בקערה קטנה ומכניסים למקרר ל 10 דקות
קוצצים דק את השאלוט, שום ופלפל חריף
מחממים כף שמן במחבת/ווק על אש בינונית
מוסיפים את חזה העוף ומקפיצים עד שהעוף משנה צבעו ללבן ומוציאים לכלי (הוא תכף יחזור לבישול נוסף)
מוסיפים את כף השמן השניה (במידה וצריך)
מוסיפים את השום, שאלוט וצ'ילי ומקפיצים כדקה (נזהרים שלא ישרף השום) אם
מחזירים את חזה העוף לווק ומוסיפים את הסוכר, סויה ורוטב דגים (ועלי קפיר ליים אם רוצים)
ממשיכים להקפיץ עוד כ 2 דקות (עד השהעוף מבושל די הצורך)
מוסיפים את עלי הבזיליקום והנענע, מכבים את האש וממשיכים לערבב עד שהעלים מתרככים (אם לא נערבב עלי הבזיליקום יהפכול לחומים)
מגישים מיד עם אורז לבן
בתאבון!
Comments