top of page

עוף מוקפץ עם אננס

עודכן: 15 במאי 2023

אם אתם מחפשים מנה חדשה ומרעננת להכין בבית, כדאי לכם לנסות את המתכון הבא של עוף מוקפץ עם אננס ואבקת קארי צהוב.


המנה הזו משלבת בצורה מושלמת את הטעמים המתוקים חמוצים של האננס עם הטעם המודגש והייחודי של אבקת הקארי.

העוף מוקפץ ומוכן בצורה מהירה ופשוטה, ומתאים לכל מי שרוצה להפתיע עם מנה מפנקת ומיוחדת. הטעמים המפתיעים והחדים של אבקת הקארי הצהוב משתלבים יפה עם העוף המוקפץ והאננס המתוק.

המתכון אינו חריף ומתאים לכולם , והוא מצוין גם כמנה ראשונה או כמנה עיקרית. כל המרכיבים ניתנים להשגה בצורה קלה בכל סופרמרקט. ניתן לשלוט כמובן על רמת החריפות ע"י הוספת פלפלים חריפים במהלך הבישול .

אז אם אתם מחפשים מנה מיוחדת וטעימה להפתיע את האורחים שלכם או סתם מחפשים להפוך את הארוחה הבאה שלכם למרעננת וטעימה יותר, אתם מוזמנים לנסות את המתכון הזה.




מצרכים למנה אחת

  • 100 גרם בשר עוף (רצוי "פרגיות") חתוך לקוביות

  • 1 כוס קוביות אננס טרי

  • 1/4 כוס קוביות בצל יבש

  • פלפל חריף קצוץ - לפי הטעם

  • 1-2 שיני שום קצוצות דק

  • 1/4 כוס בצל ירוק קצוץ

  • 1/2 עגבניה חתוכה לקוביות

  • 1/4 כוס עלי סלרי חתוכים גס

  • 1/4 כוס ציר עוף / מים


לתיבול

  • 1/2 כפית סוכר

  • 1/2 כף רוטב סויה

  • 1 כפית אבקת קארי צהוב

  • 1/2 כף רוטב צדפות (תחליפים ראו כאן)

  • 1/4 כפית פלפל לבן/שחור




הכנה

  • מחממים ווק עם כף שמן על אש גבוהה, מוסיפים את השום הקצוץ והפלפל החריף מטגנים כמה שניות עד שהארומות מתשחררות מהם, נזהרים שלא ישרף השום

  • מוסיפים את העוף, הבצל היבש, האננס ואבקת הקארי ומערבבים היטב (מוסיפים מעט מים או ציר עוף אם נדרש - רק שלא ישרף)

  • מוסיפים את מרכיבי התיבול ומערבבים היטב

  • מוסיפים את עלי הסלרי והבצל הירוק, מכבים את האש, מערבבים ומעבירים לכלי הגשה




בתאבון !

315 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

コメント


bottom of page