מנת אטריות נהדרת המשלבת שני קרובים רחוקים, שורש ג'ינג'ר טרי ושורש כורכום טרי.
הכורכום מעניק למנה גוון צהוב כתום עדין והג'ינג'ר מוסיף את העקיצה בטעם.
מצרכים
1 כף שמן
2 כפות שורש כורכום טרי קלוף וקצוץ דק (אפשר להשתמש בכפית אבקת כורכום במקום)
1 כף שורש ג'ינג'ר טרי קלוף וקצוץ דק
1 צ'ילי אדום קצוץ דק
חצי פרפר חזה עוף חתוך לפיסות דקות לרוחב
1/2 קישוא קלוף ופרוס לפרוסות דקות
1 גזר גדול קלוף לג'וליאנים דקים (עם קולפן פסים או על פומפיה גסה)
150 גרם אטריות אורז רחבות מושרות במים שעתיים טרם הבישול
חופן נבטים סיניים
1-2 בצל ירוק קצוץ
2 כפות רוטב צדפות (אפשר להחליף ברוטב סויה)
1 כפית סוכר
הכנה
בווק מחממים שמן על אש בינונית
מוסיפים את הגינג'ר הכורכום והצילי ומטגנים קלות
מגבירים מעט את האש מוסיפים את חזה העוף ומבשלים עד שהעוף משנה צבעו ללבן (אם המרכיבים האחרים מתחילים להשרף לכם הוסיפו 2-3 כפות מים)
מוסיפים את הקישוא והגזר וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב
מוסיפים את האטריות ומבשלים כ 2 דקות עד שמתרככות מעט
מוסיפים את הנבטים ומערבבים
מוסיפים רוטב צדפות וסוכר, מערבבים טועמים ומתקנים טעמים (אם חסרה מליחות אפשר להוסיף מעט רוטב צדפות/סויה או מעט מלח)
מכבים את האש מוסיפים בצל ירוק ומערבבים
מקשטים במעט כוסברה קצוצה ומגישים מיד
בתאבון!
Comments