top of page

עוף מוקפץ בכורכום וג'ינג'ר

עודכן: 31 באוק׳ 2020

מנת אטריות נהדרת המשלבת שני קרובים רחוקים, שורש ג'ינג'ר טרי ושורש כורכום טרי.

הכורכום מעניק למנה גוון צהוב כתום עדין והג'ינג'ר מוסיף את העקיצה בטעם.




מצרכים

  • 1 כף שמן

  • 2 כפות שורש כורכום טרי קלוף וקצוץ דק (אפשר להשתמש בכפית אבקת כורכום במקום)

  • 1 כף שורש ג'ינג'ר טרי קלוף וקצוץ דק

  • 1 צ'ילי אדום קצוץ דק

  • חצי פרפר חזה עוף חתוך לפיסות דקות לרוחב

  • 1/2 קישוא קלוף ופרוס לפרוסות דקות

  • 1 גזר גדול קלוף לג'וליאנים דקים (עם קולפן פסים או על פומפיה גסה)

  • 150 גרם אטריות אורז רחבות מושרות במים שעתיים טרם הבישול

  • חופן נבטים סיניים

  • 1-2 בצל ירוק קצוץ

  • 2 כפות רוטב צדפות (אפשר להחליף ברוטב סויה)

  • 1 כפית סוכר



הכנה

  • בווק מחממים שמן על אש בינונית

  • מוסיפים את הגינג'ר הכורכום והצילי ומטגנים קלות

  • מגבירים מעט את האש מוסיפים את חזה העוף ומבשלים עד שהעוף משנה צבעו ללבן (אם המרכיבים האחרים מתחילים להשרף לכם הוסיפו 2-3 כפות מים)

  • מוסיפים את הקישוא והגזר וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב

  • מוסיפים את האטריות ומבשלים כ 2 דקות עד שמתרככות מעט

  • מוסיפים את הנבטים ומערבבים

  • מוסיפים רוטב צדפות וסוכר, מערבבים טועמים ומתקנים טעמים (אם חסרה מליחות אפשר להוסיף מעט רוטב צדפות/סויה או מעט מלח)

  • מכבים את האש מוסיפים בצל ירוק ומערבבים

  • מקשטים במעט כוסברה קצוצה ומגישים מיד


בתאבון!






134 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page