• David

סלט פטריות מוקפץ

סלט | צמחוני | קל ופשוט

אני אוהב פטריות! זהו, שמתי את זה כאן ועכשיו אפשר להמשיך.

בביקור האחרון שלי בשוק, בדוכן התבלינים, ראיתי שמדף הפטריות עמוס עד להתפקע, פטריות מכל הסוגים והמינים. לא עמדתי בפיתוי וכמה סלסלות קטנות וחמודות עשו את דרכן למטבח, עברו לטבילת אש דרך הווק וסיימו בתור סלט פטריות צבעוני וכיפי.



מדובר במתכון פשוט ומהיר, הפטריות הבשרניות יוצרות מנה שיכולה להיות סלט צד, או אפילו מנה צמחונית אם היא מוגשת לצד אורז.

אוסף הפטריות ישמח לקבל אליו במהלך ההקפצה גם חברים אחרים כמו שעועית ירוקה/לוביה/גמבה או כל ירק קריספי שבא לכם (ואפשר גם לוותר לגמרי). לתוספת טעם הוספתי חופן גדול של עלי בזיליקום, ושוב אם בזיליקום לא בא לכם טוב .... תשאירו אותו מחוץ למתכון.

אם לא מצאתם סוג אחד של הפטריות- לא נורא, תכפילו כמויות של סוג שכן מצאתם.


הנה חלק מהשחקנים שלקחו חלק במנה- נעדרו מהתמונה פטריות מלך היער.


מצרכים 5-6 שיני שום קלופות וקצוצות דק

סלסלת פטריות שי-מגי

סלסלת פטריות - מלך היער

סלסלת פטריות שמפיניון

סלסלת פטריות יער (oyster mushroom)

4 בצלים ירוקים

2 צ'ילי אדומים חתוכים לרצועות

חופן שעועית ירוקה טריה

חופן עלי בזיליקום


לתיבול


1 כף רוטב צדפות (אפשר להחליף ברוטב סויה)

1 כף רוטב סויה

1 כפית סוכר




הכנה


מפרידים את פטריות ה שי-מגי זו מזו (יש לקצוץ את הבסיס המחבר שלהן)

את פטריות היער חותכים לחתיכות גדולות כמו גם את פטריות מלך היער.

את השמפיניות פורסים לפרוסות לא דקות.

את הבצל הירוק והשעועית חותכים לחתיכות בגודל 2 ס"מ


מחממים 2 כפות שמן בווק\מחבת גדולה.

כשהתחמם מוסיפים את השום ומטגנים קלות.

מוסיפים את כל הפטריות ומקפיצים כ 3-5 דקות עד שמאבדות כשליש מנפן.

מוסיפים את התיבול ומאחדים.

מוסיפים את הבצל הירוק והצ'ילי, ממשיכים להקפיץ עוד דקה שתיים.

טועמים ומתקנים במידת הצורך.

מכבים את האש ומוסיפי את עלי הבזיליקום- מערבבים היטב את העלים בתוך התערובת כדי שלא ישחירו.


מעבירים לכלי הגשה ונהנים.

בתאבון!



40 צפיות0 תגובות

הרשמה במייל