• David

סלט פומלה Yam som-o ยำส้มโอ

עודכן ב: ינו 16

החורף כאן (לפחות לפי התאריך) וזו עונת פירות ההדר ופירות הים.


היום מתכון למנה קלאסית מהמטבח התאי- סלט פומלה, הפומלה היא פרי נהדר עם מתיקות עדינה וטעמיה מובלטים בזכות הרוטב העשיר של הסלט.

אני מביא כאן את גרסאת המקור של הסלט ללא שינויים, גם כי היא הכי טעימה כך וגם כי מדובר באחת מהמנות היותר בסיסיות במטבח התאי, כמו בחיים דברים שעובדים נהדר צריכים להשאר כך.


מצרכים למנה זוגית

לסלט

  • 1 כוס פלחי פומלה קלופה מחולקים לצ'אנקים בגודל ביס

  • 4 שרימפס נקיים ומבושלים במים (מסוננים ממי הבישול)

  • 1-2 כפות שרימפס מיובשים קטנים

  • 1 כף בצל שאלוט פרוס דק דק

  • 1 גבעול בצל ירוק (או 2 אם הם קטנים) חתוך לפיסות של 2 ס"מ

  • 1/2 - 1 צ'ילי חתוך דק - אופציונאלי

לרוטב

  • 1 כף רוטב דגים

  • 1/2 1 כפות מיץ ליים (אפשר לימון במקום)

  • 1/2 כף סוכר דקלים (או 1 כפית סוכר לבן)

  • 1/2 כפות משחת צ'ילי

הכנה

  • מכינים את הרוטב - מערבבים היטב את כל מצרכי הרוטב בצלוחית

  • בקערה עמוקה מערבבים את כל חומרי הסלט, יוצקים את הרוטב ומערבבים (בזהירות לא לשבור את חתיכות הפומלה) עד שהרוטב מצפה את כל המרכיבים

  • מעבירים לכלי הגשה ומגישים מייד



בתאבון!

פוסטים אחרונים

הצג הכול