top of page

סלט נודלס ועוף

גם אתם נמנעים מלהכין מנות נודלס בבית? אל תחששו אתם בחברה טובה, הרבה אנשים נמנעים מהכנת מנות נודלס בין אם בשל העובדה כי האטריות נדבקות או מתפרקות, או שהירקות הופכים לסמרטוטים והמנה שיוצאת לנו רחוקה לגמרי מהמנה שדמיינו או מהתמונה שראינו במתכון.

אז היום מתכון עם 100% הצלחה לסלט נודלס עם חזה עוף וגם טריק קטן, איך להפוך פסטה לנודלס.



נכין היום את הגרסא התאילנדית לסלט פסטה, מנה מצויינת לארוחת ערב או לארוחת צהריים קלה. נכין את המנה עם חזה עוף חלוט במים ועשבי תיבול, מלפפונים, בצל ירוק ועלי מנטה ונגיש אותה בטמפרטורת החדר.


רגע לפני שנתחיל, מה עושים אם בא לנו להכין את המנה ואין לנו נודלס אלא רק אטריות פסטה? ובכן, הנה טריק קטן שיהפוך את הפסטה שלנו לתוצר קרוב מאוד לנודלס. אחד ההבדלים המרכזיים בין הכנת הפסטה להכנת הנודלס הוא שהמים בהם משתמשים להכנת הנודלס הם אלקליים (בסיסיים, PH גבוה ) והם אלו שמשנים את המרקם המתקבל ומעניקים לנודלס את הקפיציות בנגיסה בניגוד לבשרניות של הפסטה. כדי לנסות לפצות על ההבדל בתהליך הכנת האטריות אנחנו נבשל את הפסטה במים אלקליים וכך נסייע לפסטה לקבל מרקם הקרוב יותר לנודלס. איך עושים את זה בפועל ? נשתמש באחד הבסיסים הנפוצים במטבח - סודה לשתיה.

נוסיף לסיר מי הבישול של הפסטה 1 כף של סודה לשתיה לכל ליטר מים, מה שיעלה את רמת ה PH של המים בצורה משמעותית ויהפוך את הפסטה שלנו למאוד קרובה לנודלס.


מצרכים למנה זוגית


  • חצי חבילת נודלס (כ 200-250 גרם).

לעוף

  • חצי חזה עוף

  • 2 ליטר מים לערך

  • 4 ס"מ שורש ג'ינג'ר פרוס לפרוסות דקות

  • 4-5 עלי קפיר ליים (אופציונלי)

  • 1 בצל ירוק חתוך לחתיכו של 4-5 ס"מ

לרוטב

  • 2 כפות חמאת בוטנים

  • 3 כפות רוטב סויה

  • 1 כף סוכר

  • 1 כף רוטב סרירצ'ה/רוטב צ'ילי אחר

  • 1 כף חומץ אורז (חומץ לבן אחר)

  • 2-3 ס"מ שורש ג'ינג'ר קלוף ומגורד דק בפומפיה

  • 3 שיני שום כתושות

לסלט

  • 2 מלפופונים חצויים לאורך מרוקנים מגרעינים ופרוסים לאורך לרצועות דקות

  • 2 בצלים ירוקים חתוכים לחתיכות של4-5 ס"מ ופרוסים לאורך לרצועות דקות

  • 1/3 כוס עלי נענע (אופציונלי)

  • 1/3 כוס בוטנים קלויים מרוסקים קלות



הכנה

  • מבשלים את הנודלס עפ"י הוראות היצרן, מסננים ושוטפים היטב במים עד צינון.

  • מניחים את חזה העוף בסיר עם המים הג'ינג'ר, קפיר ליים ובצל ירוק, (המים צריכים לכסות לגמרי את חזה העוף) מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כ 15-20 דקות או עד שהחלק הפנימי מגיע ל 74 מעלות. מוציאים את חזה העוף בעזרת מלקחיים מניחים על משטח עבודה, לאחר שמתקרר מעט מפרקים בעזרת שני מזלגות לחתיכות בגודל ביס.

  • חותכים את המלפפונים והבצל הירוק לפסים דקים ומעבירים לקערה עם מי קרח עד הרכבת הסלט .

  • הכנת הרוטב - מערבבים את כל מרכיבי הרוטב, מוסיפים כ 4 כפות מציר הבישול של העוף ומאחדים.

  • הרכבת הסלט- בקערת ההגשה מנחים את הנודלס מעליהם את חזה העוף מערבבים קלות, מסננים את המלפפונים והבצל ממי הקרח ומוסיפים לקערה מערבבים קלות שוב, מזלפים מהרוטב בנדיבות על הסלט, מפזרים את הבוטנים הקלויים ועלי המנטה ומגישים.

בתאבון!





304 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page