סלט קליל חמצמץ ומרענן, זה הזמן לנצל את תחילת עונת המנגו ולתפוס את הפרות הללו לפני שהם מבשילים.
מנגו ירוק קשה בוסרי, זה בדיוק מה שאתם צריכים כאן, עובד מעולה עם שרימפס או בלעדיו.
מרכיבים (למנה אחת)
1/2 1 כוס מנגו ירוק חתוך לרצועות דקות
3-4 שרימפסים מבושלים
1 כף שרימפס קטנים מיובשים
2 כפות בוטנים קלויים קלופים
1/4 כוס בצל ירוק חתוך לחתיכות באורך 1-2 ס"מ
כמה עלי כוסברה- לקישוט
לרוטב
1 כף + 1 כפית סוכר דקלים (אם אין אז 3/4 כף סוכר לבן)
1 כף + 1 כפית מיץ ליים (אם אין אז לימון)
1 כף רוטב דגים
1/4 כוס בצלצלי שאלוט פרוסים דק דק (אפשר גם בצל יבש רגיל-אבל חתוך דק מאוד לרצועות)
צ'ילי חריף קצוץ דק לפי הטעם .
ההכנה
מתחילים בבישול השרימפס במים רותחים למשך 2-3 דקות - מסננים ומניחים בצד להתקרר. קולפים את המנגו בעזרת קולפן רגיל. לאחר מכן כדי לקבל רצועות דקות של מנגו יש שתי אפשרויותת, הראשונה, לעבוד עם קולפן פסים ייעודי, אם אין לכם קולפן כזה או שהמנגו מעט רך עוברים לשיטה השניה, בעזרת סכין חדה חורצים פסים לאורך לחי אחת של המנגו ולאחר מכן "מגלחים" שכבה דקה של הפסים שחרצנו, ממשיכים כך מכל צידי המנגו מספר פעמים עד שמגיעים לגלעין.
בקערה קטנה מערבבים את חומרי הרוטב עד להמסת הסוכר.
בקערה גדולה מערבבים את מצרכי הסלט, יוצקים את הרוטב ומאחדים, מעבירים לצלחת הגשה ומקשטים בעלי כוסברה וצ'ילי אדום.
בתאבון!
Commenti