• David

סלט מלפפונים אסיאתי

סלט קיצי ומרענן שעולה תדיר על השולחן בתקופות החמות. הרוטב מעקצץ בחריפות נעימה עם איזון נהדר של חמיצות מליחות ומעט מתיקות.



הסלט הזה יכול לעמוד בפני עצמו או כמנת צד ליד עוף צלוי כזה או כזה .

הפעם אין תרוצים שימנעו מכם מלהכין את הסלט הזה, המרכיבים פשוטים, ההכנה קלילה והטעם נהדר.

מי שרוצה להכניס טעמים קייציים יותר מוזמן להוסיף חופן עלי נענע/מנטה ומי שרוצה טעם אסיתי מודגש יכול להוסיף כפית ג'ינג'ר טרי.

לגרסא צמחונית מחליפים את רוטב הדגים ברוטב סויה.

קדימה לעבודה!


מצרכים לסלט

  • 1/2 בצל אדום

  • 4 מלפפונים

  • 1/3 כוס כוסברה קצוצה

  • 1/2 כוס בוטנים קלויים

  • 1 פלפל חריף ירוק

  • חופן עלי נענע (אופציונלי)



מצרכים לרוטב

  • 1/4 כוס מיץ ליים/לימון

  • 2 כפות שמן קנולה/תירס (טעם ניטראלי)

  • 1כף רוטב דגים (או רוטב סויה למנה צמחונית)

  • 1/2 1 - 1 כף סוכר

  • 1 שן שום כתושה

  • 1 כפית ג'ינג'ר קצוץ דק/מגורר בפומפיה (אופציונלי)



הכנה

  • מכינים את הרוטב - מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב בקערית עד להמסת הסוכר, טועמים ומתקנים.

  • מכינים את הסלט:

  • פורסים את הבצל האדום לרצועות דקות (אפשר להשרות את הרצועות במים כדי למתן את חריפות הבצל)

  • קוטמים את קצוות המלפפונים ובעזרת קולפן יוצרים כמה פסים אורכיים, חוצים כל מלפפון לחצי לאורכו ובעזרת כפית מרוקנים את הזרעים. פורסים את חצאי המלפונים הנקיים לפרוסות דקות.

  • חוצים את הפלפל החריף לאורכו, נפטרים מהזרעים ורקמת החיבור הלבנה (מי שאוהב חריף יכול להשאיר הכל), וקוצצים.

  • לקערת ערבוב מוסיפים את הבצל האדום (אם השרתם במים אז לאחר סינון כמובן), מלפפונים, פלפל חריף, בוטנים וכוסברה, מערבבים, יוצקים מעל את הרוטב, מערבבים בעדינות, טועמים ומתקנים במידת הצורך, מעבירים לכלי הגשה ונהנים.



בתאבון!



פוסטים אחרונים

הצג הכול