מתכון תאילנדי לסינטה בקר מוקפצת ברוטב פלפל שחור ופלפלים בשלושה צבעים, מנה שמחה וטעימה בטעמים עדינים.
המנה נקראת בתאילנדית NUA PAD PIK THAI, כאן אני משתמש רק בפלפלים שאינם חריפים המכונים במחוזותינו "גמבה".
המנה מתאימה גם למי שפחות מתחבר לטעמים האסייתיים החזקים של המטבח התאילנדי, אפשר למנן את הפלפל השחור ולקבל מנה ללא חריפות כמעט כלל.
כמו תמיד חובבי החריפות יכולים להוסיף גם כמה צ'ילי קצוצים פנימה.
מצרכים
100 ג' בקר חתוך לרצועות דקות של 2 ס"מ על 1 סמ – אני השתמשתי בסינטה
½ בצל יבש חתוך לקוביות של 1 ס"מ
חופן עלי סלרי חתוכים גס – רק עלים עדינים
בצל ירוק אחד – חתוך לחתיכות של 2-3 ס"מ
3 שלישים של פלפלים בצבעים שונים חתוכים לקוביות של 1 ס"מ
½ - ¼ כוס ציר עוף ( מים )
מרינדה
½1 כפות רוטב צדפות
½ כפית סוכר
2 שיני שום – כתושות \ קצוצות דק דק
1 כפית רוטב סויה בהיר
1-2 כפיות פלפל שחור גרוס ( טרי )
הכנה
מערבבים את חומרי המרינדה ומשרים את נתחי הבשר ל 30 דק לפחות ( אפשר גם להשרות למשך הלילה )
בווק מחממים כף שמן מוסיפים את הבצל , מטגנים למשך דקה ומוסיפים את הבקר עם המרינדה , מוסיפים את הפלפלים הצבעוניים ומבשלים עד שהבקר מוכן. במידה והנוזלים התאדו מוסיפים מציר העוף\מים. (ההוספה צריכה להיות מדורגת ובמידת הצורך בלבד).
טועמים ומתקנים במידת הצורך
מוסיפים בצל ירוק ועלי סלרי מערבבים ומכבים את האש – מעבירים לצלחת הגשה , מגישים לצד אורז לבן .
Comments