כשר | קינוח | קל ופשוט | ילדים | צמחוני
עונת המנגו החלה וזו הזדמנות להגיש לכם את ה-קינוח התאילנדי. הוא מאוד מאוד פופולארי הן בקרב התיירים והן בקרב התאילנדים ומוגש גם בעגלות אוכל ברחוב וגם במסעדות יוקרה.
תודו שמאז שחזרתם מתאילנד אתם מתים לטעום שוב את המנה הזו, אז הנה ההזדמנות המושלמת. לאלו מכם שלא טעמו קודם, אל תתנו למראה הפשוט של הקינוח הזה להטעות אתכם, מדובר באחד הקינוחים הטעימים שהגיעו מהמטבח התאי.
הקינוח מבוסס על אורז, רוטב, חלב קוקוס ומנגו טרי.
יש שני סודות להכנת המנה ושניהם קשורים באופן הכנת האורז, בהמשך אסביר איך להכין את המנה גם אם אין לכם את סוג האורז המתאים.
אורז דביק ידוע גם בשמות sticky rice/sweet rice/glutinous rice, נפוץ בעיקר במזרח הרחוק ונמכר בכל מסעדה/דוכן אוכל כמעט, ומשמש בין השאר למנן את רמות החריפות של המנות, בוצעים ממנו חתיכות וטובלים ברטבים/מעמיסים עליהן פיסות מהמנות האחרות על השולחן.
במנה הזו הוא משמש כבסיס לקינוח נפלא וקליל.
הסוד הראשון להכנה מושלמת של האורז דורשת השריה שלו יום קודם - עם זאת גם השריה קצרה יותר תעבוד אבל לא פחות מ 3 שעות (ככל שההשריה תהיה ארוכה יותר כך האורז יהיה רך יותר).
הסוד השני הוא החלפת חלק ממי הבישול בחלב/קרם קוקוס כך שהאורז יקבל את ארומת הקוקוס.
אם לא מצאתם אורז מתאים ועדיין בא לכם להכין, אפשר להשתמש בסוגים אחרים של אורז ולהכין מעין ריזוטו שבסיסו חלב קוקוס. הטעם הסופי כמעט ולא ישתנה, בכל מקרה חייבים להשרות את האורז לפני!
כתחליף די מוצלח לאורז הדביק אני יכול לסמן את האורז החצי עגול (קלרוז) התוצאות שקיבלתי איתו היו הכי קרובות למקור (וניתן להשיגו בקלות בכל סופר). במתכון השתמשתי בסוכר דמררה שהוא פחות מתוק מסוכר לבן, אם אתם בוחרים להשתמש בסוכר לבן תפחיתו קצת מהכמויות.
בחרו את המנגו הבשל ביותר שאתם יכולים למצוא ועם זאת שיאפשר חיתוך יפה שלו בלי שיהפוך למחית.
מצרכים לאורז
1 כוס אורז דביק (glutinous rice) - מושרה למשך לילה או 3 שעות לפחות.
3/4 כוס מים
3/4 כוס קרם קוקוס
3 כפיות סוכר דמררה (אפשר גם רגיל) רבע כפית מלח
מצרכים לרוטב
3/4 כוס קרם קוקס
1 כף סוכר דמררה (אפשר רגיל)
רבע כפית מלח
הכנת האורז
מסננים את האורז ממי ההשריה ומעבירים לסיר קטן.
מוסיפים מים, קרם קוקוס סוכר ומלח, מביאים לרתיחה תו"כ ערבוב ומנמיכים את האש.
לאחר הנמכת האש מערבבים מדי פעם (ומוסיפים מעט מים אם צריך) מבשלים עוד כ 10 דק' על אש נמוכה.
מכסים, מכבים את האש וממתינים עוד 20 דקות. בינתיים מכינים את הרוטב.
בתמונה רואים את האורז לפני השריה, אחרי השריה ואחרי בישול.
הכנת הרוטב
בסיר קטן על אש קטנה מחממים את קרם הקוקוס הסוכר והמלח בוחשים עד להמסה ואיחוד. להזהר לא להגיע לרתיחה. מכבים את האש ונותנים להצטנן מעט.
הגשה
בצלחת עורמים גבעה יפה של אורז דביק, לצידו מניחים קוביות מנגו ומזלפים מעט רוטב מעל האורז.
בתאבון!
Comments