קינוח תאילנדי מושלם עם בננה, קרם קוקוס וסטיקי רייס.
המנה מקורה במזרח אסיה, נפוצה בעיקר בתאילנד ולאוס, עם מגוון שלם של וריאציות.
המתכון המקורי מכיל שלושה מרכיבים בלבד, עלי בננה, אורז דביק ובננה. כאן הוספתי מעט למתכון בכדי להעשיר אותו אבל נשארתי במסגרת הטעמים המקוריים.
מצרכים ל 4 מנות:
1 בננה בשלה חתוכה לרבעים - חתך אחד לרוחב ואחד לאורך (רבעים)
2 עלי בננה
לאורז הדביק
1 כוס אורז - מושרה למשך לילה או 3 שעות לפחות.
3/4 כוס מים
3/4 כוס קרם קוקוס
2 כפות סוכר
רבע כפית מלח
לקרם הבננה
100 מ"ל קרם קוקוס
1 בננה בשלה מאוד מעוכה למחית
2 כפות סוכר
רבע כפית מלח
הכנה
הכנת האורז
מסננים את האורז ממי ההשריה ומעבירים לסיר קטן
מוסיפים מים, קרם קוקוס סוכר ומלח, מביאים לרתיחה תו"כ ערבוב ומנמיכים את האש
לאחר הנמכת האש מערבבים מדי פעם (ומוסיפים מעט מים אם צריך) מבשלים עוד כ 10 דק' על אש נמוכה
מכסים, מכבים את האש וממתינים עוד 20 דקות
הכנת קרם הבננה
בסיר קטן מביאים את קרם הקוקוס לרתיחה (נזהרים שלא ישרף)
מוסיפים את מחית הבננה, סוכר ומלח ומבשלים עד שהתערובת מסמיכה ומתנתקת מדופן הסיר במהלך הערבוב
מכבים את האש ומניחים להתקרר
עלי בננה
מנקים היטב את העלים, גוזרים 4 ריבועים בגודל של כ 25*25 ס"מ ועוד 4 קטנים יותר בערך 20*20 ס"מ
מניחים ריבוע גדול עם צידו הגדול כלפי מטה ומעליו ריבוע קטן עם צידו המבריק כלפי מעלה , בזוית של כ 45 מעלות
הרכבת המנה
על כל עלה מניחים מעט אורז דביק, רבע בננה, כף מקרם הבננה ועוד אורז לכסות הכול
מקפלים את עלי הבננה ומהדקים בקיסם משני הצדדים
צולים על גריך בחום בינוני כ 10 דק' מכל צד, מגישים חם ונהנים
בתאבון!
Comments