מרק עגבניות וקרם קוקוס

עודכן: 15 בפבר׳

את המרק הזה מכינים במהירות והוא מפתיע מאוד בעומק הטעמים שלו, למי שרוצה לקבל רובד נוסף מוזמן לצלות את העגבניות לפני ההכנה. אבל גם אם אצה לכם הדרך והשתמשתם בעגבניות משומרות עדיין תקבלו מרק מהמם. בקלות אפשר להכין את המרק כטבעוני או צמחוני - ההתאמות בהמשך המתכון.



מצרכים ל 6 מנות

  • 800 קג' עגבניות בשלות קלויות על הגריל וחתוכות לקוביות או 800 גרם קוביות עגבניות משומרות

  • 2 כפות שמן

  • 1 בצל קטן חתוך לקוביות

  • 2 כפות ג'ינג'ר טרי קצוץ דק

  • 2 כפות משחת קארי אדום (לצמחוני/טבעוני - השתמשו במשחת קארי ללא שרימפס/רוטב דגים)

  • 1 פחית קרם קוקוס

  • 2-3 כפות רוטב דגים (לצמחוני/טבעוני אפשר להחליף ברוטב סויה)

  • 1 כף רוטב סויה

  • 1 כף סוכר

  • 800 מ"ל ציר עוף/ירקות/מים

  • מעט עלים ירוקים לקישוט



הכנה

  • קולים את העגבניות על הגריל/מחבת פסים וחותכים לקוביות (אם משתמשים בעגבניות משומרות מדלגים על שלב זה)

  • בסיר מתאים מחממים 2 כפות שמן לחום בינוני ומטגנים את הבצל עד שהופך שקוף

  • מוסיפים את הג'ינג'ר ומטגנים עוד כ דקה

  • מוסיפים את מחית הקארי ומטגנים עד שריח המשחה המטוגנת עולה, מוסיפים שליש מפחית קרם הקוקוס ומערבבים היטב, ממשיכים לבשל עד שרואים הפרדות של השומנים (בועיות שמן עולות)

  • מוסיפים את העגבניות מערבבים ומביאים לרתיחה, מוסיפים שליש נוסף מקרם הקוקוס (את השאר נשמור להגשה), רוטב דגים, סויה, סוכר וציר עוף (או מים). מביאים לרתיחה שוב, מנמיכים את האש, טועמים ומתקנים במידת הצורך.

  • מבשלים ברתיחה עדינה כ 15 דקות. טועמים ומתקנים טעמים שוב.

  • מעבירים לקעריות הגשה ומקשטים בעלים ירוקים ומעט קרם קוקוס.




בתאבון!




297 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול