• David

מסמן קארי - המסע מפרס לתאילנד

היום אציג לכם את אחד מסוגי הקארי הכי טעימים (ואולי הכי צעיר) במטבח התאי. מקורו של הקארי הוא באזור פרס. בניגוד למרבית משחות הקארי האחרות מסמן אינו חריף כמעט כלל והוא עושה שימוש בתבלינים שאנחנו לא מורגלים אליהם במנות הקארי התאילנדיות כגון: קינמון, הל, אניס, עלי דפנה ושימוש בתפוחי אדמה מבושלים ולא ירקות טריים.


הכנת משחת הקארי הזו היא הכי מורכבת מכל שאר משחות הקארי, אולם למזלנו אפשר להשיג גרסאות מוכנות מראש טובות של משחת הקארי הזו כך שאפשר להתענג על המנה הזו לעיתים קרובות.

היום לא אתן מתכון למשחת הקארי - אם תרצו תוכלו להשאיר פניה בתגובות ואוסיף את המתכון להכנת משחת הקארי.

אפשר להכין את המנה הזו עם בשר עוף או עם בקר (יש גם גרסא מאוד מוצלחת עם בשר ברווז)


מסמן קארי עם עוף


מצרכים למנה אחת

  • 50 גרם עוף חתוך לרצועות

  • 1-2 כפות משחת קארי מסמן

  • 2 כפות שמן

  • 1/2 כוס קרם קוקס

  • 1 כוס חלב קוקוס (1/2 כוס קרם קוקוס עם חצי כוס מים)

  • 50 גר' קוביות תפ"א מבושלות (בערך 1/2 תפוא בינוני)

  • 1/2 בצל יבש בינוני חתוך לקוביות

  • 1 כף סוכר דקלים/לבן

  • 1 כף רוטב דגים

  • 1 כף רוטב תמרהינדי

  • 2 עלי דפנה

  • 2 תרמילי הל

  • 1 כף בוטנים קלויים

  • 1 מקל קינמון



הכנה

  • במחבת/ווק מחממים את השמן (חום בינוני)

  • מוסיפים את משחת הקארי ומטגנים עד שהמשלה מתחילה לשחרר ניחוחות

  • מוסיפים את קרם הקוקוס מגבירים את האש וממשירים לטגן עד להפרדות השומן

  • מוסיפים את בשר העוף ומבשלים עד שצבעו ישתנה - נזהרים שלא לשרוף את הקארי- אם צריך אפשר להוסיף קצת חלב קוקוס)

  • לאחר שהעוף שינה צבע מוסיפים את חלב הקוקוס, תפו"א, בצל ושאר התבלינים והתיבול

  • מביאים לרתיחה, טועמים ומתקנים

  • מגישים לצד אורז לבן ומקשטים עם בוטנים קלויים.



בתאבון




57 צפיות0 תגובות

הרשמה במייל