• David

כרובית אלמוגים בקארי אדום

זו כרובית? זה ברוקולי? - בעברית הירק הזה נקרא כרובית האלמוגים או רומנסקו, באנגלית Romanesco broccoli, אבל הי, למי אכפת איך קוראים לו, הוא פשוט טעים!



היום נכין מנה קארי צמחונית שיכולה להיות מנת צד בארוחה, או כמנה עקרית למי שמחפש מנה משביעה ובריאה ללא בשר.

אפשר להכין את המנה הזו גם עם קארי ירוק/צהוב - כמעט כל משחת קארי שיש לכם תתאים למנה הזו (אולי למעט מסמן קארי), למי מכם שכן רוצה לשלב בשר במנה אפשר להשתמש ברצועות של חזה עוף ולשלב אותן בתחילת המתכון (* תופיע הערה בגוף המתכון).

אפשר להכין את המנה גם עם כרובית רגילה אבל לא עם ברוקולי (הוא יהיה רך מדי וסמרטוטי).


מצרכים למנה זוגית עיקרית או כמנת צד ל 4 סועדים


  • 3/4 כרובית אלמוגים מחולקת לפרחים

  • 2 כפות שמן

  • 2-3 כפות משחת קארי אדום

  • 1/2 כוס קרם קוקוס

  • 1/2 1 כוסות חלב קוקוס (אפשר להכין מחצי כוס חלב קוקוס מעורבב בכוס מים)

  • 3-4 עלי קפיר ליים מיובשים

  • 1/2 פלפל אדום (גמבה) חתוך לרצועות

  • 5-6 פטריות טריות גדולות חתוכות גס (לרבעים או פחות, תלוי בגודל הפטריות שלש לכם)

  • 2 גבעולי בצל ירוק קצוצים



לתיבול

  • 1/2 1 כפות רוטב דגים

  • 1 כף סוכר




הכנה

  • מרתיחים מים בסיר גדול מספיק לפרחי הכרובית

  • מכינים את פרחי הכרובית לבישול - מוודאים שכל הפרחים בערך באותו גודל אם הפרחים גדולים מדי ניתן לחתוך אותם לחצי לאורך

  • חולטים את הפרחים במים 2-3 דקות אנחנו לא רוצים שיהיו רכים לגמרי, יש להם עוד מהלך בישול קצר בהמשך

  • מוציאים את פרחי הכרובית מהמים ושוטפים במים קרים לעצירת הבישול - מניחים בצד

  • מכינים את רוטב הקארי - מחממים ווק לטמפרטורה בינונית גבוהה, מוסיפים 2 כפות שמן, לשמן בחם מוסיפים את משחת הקארי ומטגנים את המשחה כדקה

  • מוסיפים חצי מכמות קרם הקוקוס (כ 1/4 כוס) למשחת הקארי ומאחדים מוסיפים את החצי השני של קרם הקוקוס ומאחדים שוב, מנמיכים את האש וממשכים בטיגון עד הפרדות השומנים (בועיות שמן אדומות)

  • מוסיפים את חלב הקוקוס ועלי הקפיר ליים מגבירים מעט את האש ומביאים לרתיחה

  • * הערה - מי שרוצה לשלב חזה עוף , זה הזמן להוסיף ולבשל עד שינוי הצבע

  • מתבלים ברוטב דגים וסוכר, טועמים ומתקנים (אל תתפתו להוסיף רוטב דגים, המליחות עוד תעלה ככל שנמשיך בבישול- אם מלוח לכם מדי הוסיפו חלב קוקס/מים)

  • מוסיפים את הפטריות, הפלפל האדום והכרובית , מערבבים מדי פעם בזהירות כדי לא לשבור את פרחי הכרובית ומבשלים 3-4 דקות

  • טועמים ומתקנים במידת הצורך, מכבים את האש, מעבירים לכלי הגשה ומפזרים בצל ירוק קצוץ מעל, מגישים לצד אורז לבן





בתאבון!


פוסטים אחרונים

הצג הכול