כנפי עוף ברוטב צ'ילי מתוק

עודכן: 17 בדצמ׳ 2021

כנפי עוף צלויות ברוטב הן החטיף שהכי אוהבים אצלינו לארוחת הערב.

היום נלמד להכין את הגרסא התאילנדית למתכון המוכר הזה. ההכנה פשוטה מאוד וההצלחה מובטחת.

הכנפיים נהדרות כמתאבן או כחלק מהמנות המוגשות לשולחן במהלך ארוחה תאילנדית.

אז הנה הן, כנפים ברוטב אדום דביק וטעים טעים.


מצרכים

  • 1/2 1 ק"ג כנפי עוף נקיות (הכנפיים ללא הקצה וכל כנף מחולקת ל 2)

  • 1/2 כפית מלח גס

לרוטב (ולגלייז)

  • 3/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק

  • 2 כפות סוכר דמררה/דקלים/חום

  • 1/4 כוס רוטב סויה

  • 4 כפות חומץ אורז/חומץ לבן

  • 3 כפות רוטב דגים (אפשר להחליף ברוטב סויה)

  • 2 כפות מיץ ליים/לימון

  • 1 כף שום כתוש (כ 4 שיניים)

  • 2 כפות שמן סומסום

  • 1 כף למון גרס קצוץ דק (אופציונלי)

הכנה



  • מחממים תנור ל 200 מעלות

  • מרפדים תבנית אפיה ברדיד אלומיום ומשמנים קלות

  • בוזקים את המלח על כנפי העוף ומסדרים אותן בתבנית בשכבה אחת

  • מכינים את הרוטב - מערבבים את כל מצרכי הרוטב לנוזל אחיד מעבירים חצי לסיר קטן ואת החצי שנשאר יוצקים על הכנפיים ומצפים את הכנפיים היטב.

  • אופים את הכנפיים בתנור 10 דקות, לאחר 10 דקות מוציאים את התבנית, הופכים את הכנפיים ומחזירים ל 10 דקות נוספות

  • מבשלים את מחצית הרוטב הנמצאת בסיר הקטן על אש בינונית כ 5 דקות עד שמתקבל רוטב סמיך (נזהרים שלא ישרף) ומורידים מהאש

  • בגמר 10 הדקות (של הסיבוב שני) מעבירים את התנור למצב גריל ל 3-5 דקות נוספות להשחמה של הכנפיים

  • מוציאים מהתנור ומורחים את הכנפיים בגלייז (הרוטב המצומצם) בעזרת מברשת.

  • מגישים עם שארית הרוטב, מקשטים עם בצל ירוק קצוץ/עלי פטרוזיליה/כוסברה.





בתאבון!

501 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול