טופו מוקפץ עם תרד ובזליקום

עודכן: 19 בפבר׳

הקיץ מתרחק, הימים מתקצרים ומזג האויר מתקרר, ועם בוא הסתיו והחורף התרד חוזר לשווקים ואל המטבחים. היום נכין מנה קלילה ונהדרת המכילה חלבון מן הצומח, המון חומצה פולית (מהתרד) עטופים בניחוחות המטבח התאילנדי. הטופו נצרב בתחילת הבישול כדי להקנות לו מעטפת קריספית לפני שיחזור למחבת כדי לספוג את כל הטעמים הנפלאים.



* למנה צמחונית יש להחליף את רוטב הדגים ורוטב הצדפות ברוטב סויה.

* לנטול גלוטן יש להשתמש ברטבים ללא גלוטן


מצרכים

(למנה זוגית או ל 4 אנשים כחלק מארוחה מרובת מנות)


  • 2 כפות שמן (כף + כף)

  • 300 גרם טופו קשה, מסונן ומיובש בטפיחות עם מגבת ניר וחתוך לקוביות של 1.5 ס"מ

  • 2 שיני שום קצוצות דק

  • 1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק

  • 400 גרם תרד שטוף היטב ומנוקה מהגבעולים

  • 1/2 1 כפות רוטב דגים

  • 1 כף רוטב צדפות

  • 1 כף סוכר דקלים/דמררה/חום

  • 2 כפיות מיץ ליים/לימון

  • 2 כפיות רוטב סרירצ'ה (או כל רוטב צ'ילי חריף אחר)

  • 1/2 כוס עלי בזיליקום

  • 1/3 כוס בוטנים קלויים גרוסים

  • מעט עלי בזיליקום + מעט בוטנים קלויים גרוסים לקישוט



הכנה

  • מחממים כף שמן במחבת/ווק לחום בינוני גבוה, מוסיפים את קוביות הטופו ומטגנים עד להזהבה (כ 3 דקות), מוציאים מהמחבת לצלוחית ומניחים בצד.

  • מחממים את כף השמן שנותרה לנו במחבת/ווק לחום בינוני גבוה, מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומקפיצים כ 30 שניות. מוסיפים את התרד, רוטב הדגים,רוטב צדפות, סוכר, מיץ ליים ורוטב צ'ילי. מקפיצים עד שהתרד מאבד נפח (כ 2 דקות). מנמיכים מעט את האש מוסיפים את הטופו ומאחדים כ דקה שתיים . מוסיפים את עלי הבזיליקום והבוטנים מקפיצים כ 30 שניות, מכבים את האש.

  • מגישים מיד לצד אורז לבן.



בתאבון!






182 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול