טום יאם גאי, מרק עוף תאילנדי.

דמיינו את עושר הטעמים של המטבח התאילנדי מזוקק למרק ארומטי וקליל, זה המרק שנכין היום.

המרק הוא מאותה משפחה של ה"טום יאם" המפורסם שפרושו בתאילנדית הוא - "טום" = הבא לרתיחה, ו"יאם"= ערבב.


משפחת המרקים הזו מכילה אינסוף מתכונים חלקם פשוטים וקלילים וחלקם מאוד מורכבים ועשירים.

בחרתי להגיש לכם את אחד המרקים שאני אוהב יותר והוא שייך לצד הקליל של משפחת המרקים הזו.

המרק הוא שילוב של חמוץ חריף ומלוח - כשהם מאוזנים ושווים בעוצמתם בחווית האכילה.

בתהליך ההכנה אנחנו עושים שימוש כפול בחלק מהחומרים, בשלב הראשון נחתוך גס ונבשל עם ציר העוף בכדי למצות מהם את הטעמים ונסנן אותן אותם החוצה. בשלב השני, נוסיף אותם למרק במהלך ההגשה כשהם קצוצים דק דק ומוסיפים את הטעמים שאבדו לנו במהלך הבישול.

הטכניקה הזו מאפשרת לנו מצד אחד למצות תרכובות טעם בבישול ארוך (יחסית) ומאידך לקבל את התרכובות הנוטות להתנדף או לההרס בבישול ממושך.

שני טיפים למתכון:

נסו לא להתפשר ולהשתמש בבסיס למרק בציר עוף ולא במים, השימוש בציר עוף יקפיץ את המרק כמה וכמה רמות.

בכדי לחתוך את עלי הקפיר ליים לרצועות דקות, מניחים אותם זה על גבי זה, מגלגלים לגליל קטן וקוצצים עם סכין.


קדימה למתכון.


מצרכים למנה זוגית

  • 4 כוסות ציר עוף / מים

  • קורט מלח

  • קורט סוכר

  • 4 פרוסות גלנגל/ג'ינג'ר טרי

  • 2 גבעולי למון גראס מעוכים קלות (אפשר למעוך עם הסכין או פטיש שניצלים)

  • 3 בצלצלי שאלוט קלופים (או חצי בצל סגול חתוך לקוביות גסות)

  • 2-3 עלי קפיר ליים קרועים לחצי (אם אתם משתמשים ביבשים אז רצוי יותר כ 4-5)

  • 200 גרם עוף - ירך או חזה (ללא עור) פרוס

  • 3 כפות מיץ ליים

  • 3 כפות רוטב דגים

  • 4 פלפלים חריפים קטנים תאילנדים מעוכים / אפשר להחליף בפלפלים חריפים אחרים (אל תשכחו להתאים את הכמות ..)

  • 3 כפות למון גראס קצוץ דק מאוד

  • 2 כפות שאלוט קצוץ דק מאוד

  • 4-5 עלי קפיר ליים קצוצים לרצועות דקות מאוד (רק אם יש לכם טרי/קפוא)

  • 1 כף עלי כוסברה (לקישוט)

הכנה

  • מבאים את הציר לרתיחה, מתבלים בסוכר ומלח , מוסיפים את הגלנגל, גבעולי הלמון גראס השלמים, בצלצלי השאלוט השלמים ועלי הקפיר ליים הקרועים.

  • מבשלים כ 5 דקות, מוסיפים את העוף וממשיכים לבשל ברתיחה עדינה 5 דקות נוספות או עד שהעוף מבושל.

  • מסירים מהאש מצננים מעט ומסננים החוצה מהציר את כל הרכיבים שהוספנו (כך שבסיר ישאר ציר נקי) שומרים את פרוסות העוף בצלוחית נפרדת ונפטרים מהשאר.

  • מוסיפים את הפלפל החריף לציר מביאים לרתיחה ומבשלים 2-3 דקות, מכבים את האש מוסיפים את רוטב הדגים ומיץ הליים.

  • בכלי הגשה מניחים את פיסות העוף ושאר המרכיבים, יוצקים מעל את הציר הרותח מערבבים טועמים ומתקנים במידת הצורך המרק צריך להיות חריף חמוץ ומלוח באותה מידה .

  • בוזקים מעל עלי כוסברה ומגישים.

  • ניתן להגיש לצד אטריות אורז/שעועית


בתאבון!



128 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול