• David

חליטות פרחים קרות ומרעננות

תודו שלא ציפיתם לראות פוסט על חליטת פרחים בבלוג אוכל תאילנדי, אולם במטבח התאי משתמשים רבות בחליטה של שני הפרחים הללו למגוון שימושים, החל מצבע מאכל טבעי דרך חליטות חמות וכלה בתה קר ומרענן.



השתמשתי בשני סוגי פרחים מיובשים


הראשון (Roselle(Hibiscus sabdariffa

רוזלה, צמח חד עונתי ממשפחת ההיביסקוס עם פרחים אדומים ובשרניים, את הפרחים קונים מיובשים, או שאפשר לזרוע בגינה ולגדל לבד, לא יאומן כמה מהר הצמח הזה גדל.

בכלי אטום המיובשים מחזיקים תקופה מאוד ארוכה, ואין חשש שיתקלקלו מהר.





השני Butterfly pea או בשמו המדעי Clitoria ternatea בעברית שמו פחות חינני והוא נקרא "קליטוריה טרנטית" ממשפחת החבלבל.

מעבר לשימושים של תה חם\קר או צבע מאכל אפשר להשתמש בנוזל החליטה כ"נייר לקמוס" בכדי לבדוק חומציות\בסיסיות של חומרים (זה תמיד מעניין לעשות את הניסוי עם הילדים במטבח) . בהוספה של חומר חומצי- הנוזל הופך אדום ובהוספת חומר בסיסי הוא הופך כחול\ירוק .




טוב, ההכנה כאן לא ממש מורכבת.

חופן פרחים בקערה - חצי ליטר מים רותחים , ממתינים כ 15 דקות, מסננים מוסיפים סוכר לפי הטעם ונהנים!





לרוויה.

73 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול