• David

חזה עוף בטמפורה ופנקו

חם טעים ופריך פריך... מה צריך יותר מזה ?!




לתאילנדים יש חיבה מיוחדת למאכלים מטוגנים, אני משתדל להמעיט במטוגנים, אבל על זה אני לא מוותר.

באופן עקרוני מדובר כאן בגרסא התאילנדית לשניצל, עם טעמים אופיינים למטבח התאי ואקסטרה פריכות.

את המנה הזו תמצאו בעיקר בשווקים כאוכל רחוב (לוקחים שיפוד וממשיכים להסתובב) והיא מתאימה מאוד לילדים. אפשר להכין את המנה גם בלי טמפורה ופנקו אלא עם קמח רגיל ופרורי לחם והתוצאה תהיה קרובה מאוד למקור. לצד המנה מגישים רוטב מיונז וסרירצ'ה.

אז קדימה למתכון.


מצרכים

750 גרם חזה עוף פרוס לפרוסות של בעובי של כ 1/2 ס"מ

1 כפית פלפל לבן טחון טרי

2 כפיות שום כתוש

1/4 כפית מלח

1/2 ביצה טרופה

1/2 1 כפות קמח טמפורה (או קמח לבן אם אין לכם)

2 כפות מים

פרורי פנקו/לחם לציפוי

שיפודים קטנים ודקים - באורך 15 ס"מ (אפשר לקצר שיפודים ארוכים אם אין לכם)


לרוטב

חצי כוס מיונז

כף רוטב סרירצ'ה (או רוטב צ'ילי חריף אחר)

כפית מיץ ליים/לימון


הכנת הרוטב

מערבבים את כל החומרים ומעבירים לצלוחית



הכנה

  • בקערה מניחים את חזה העוף הפרוס, מתבלים עם מלח, פלפל לבן ושום, מכסים ומניחים ל 15-30 דקות במקרר.

  • מוסיפים 1/2 ביצה טרופה ומערבבים עד שתכסה את כל הבשר

  • מוסיפים את קמח הטמפורה והמים ומצפים את כל הבשר, אם נשארו לכם גושי קמח הוסיפו עוד מעט מים.

  • משפדים כל חתיכה על שיפוד אחד ומצפים בפרורי פנקו/לחם

  • מטגנים בשמן חם! (180-200 מעלות)

  • מוציאים לרשת/נייר סופג

  • מגישים לצד הרוטב

בתאבון!



54 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול