היום נכין מתכון קליל וטעים, המתאים להגשה הן במהלך הארוחה והן כקינוח. המתכון הוא מתכון תאילנדי מסורתי לדלעת מאודה ממולאת בפודינג העשוי מקרם קוקוס סוכר וביצים ומתובל לרוב בתמצית עלי פנדן המוסיפה ארומה משכרת. את עלי הפנדן מאוד מאוד קשה להשיג בארץ אפשר להשתמש בתמצית פנדן במקום או לוותר ואם בא לכם לגוון אפשר להתפרע ולהשתמש בתמצית ווניל.
המתכון המקורי עושה שימוש בדלעת קאבוצ'ה שהיא דלעת מתוקה ירוקה מבחוץ.
אני בחרתי להשתמש בשני סוגים היום, בדלעת יפנית שהיא כתומה בחוץ ומתוקה ובדלעת הערמונים שגם היא קטנה ומתוקה.
צורת הבישול תהיה אידוי ולא אפיה בתנור, אם אין לכם סיר אידוי או רשת אידוי ייעודית אפשר להניח קערית הפוכה בתוך סיר למלא מים עד מעט מתחת לגובה הקערית ההפוכה ולהניח צלחת עם הדלעת על הקערית ההפוכה, כך שלא תהיה במגע ישיר עם המים.
טיפים להצלחה במתכון
שימוש בדלעת מתוקה וקטנה יחסית (אחרי הכל מדובר בקינוח..)
סינון תערובת הפודינג לפני האידוי יבטיח מרקם אחיד - (לא חובה, לא ישפיע על הטעם)
שימוש בחום בינוני במהלך האידוי אמנם יקח קצת יותר זמן אולם יבטיח גיבוש אחיד של הפודינג ללא "פיצוצים"
הטמפרטורה הרצויה של הפודינג היא 75 מעלות צלזיוס, מה שיבטיח פיסטור של התערובת מחד וריכוך של הדלעת מאידך, השתדלו להמנע מבישול יתר או חסר
המנה מיועדת להגשה צוננת או בטמפרטורת החדר - בכדי לקבל חיתוך נקי ויפה נחתוך את הדלעת למנות רק לאחר שהדלעת הגיעה לטמפרטורת החדר לפחות, עדיף לאחר צינון במקרר.
מצרכים
1 דלעת יפנית או 3 דלעת ערמונים קטנות
5 ביצים
3/4 כוס קרם קוקוס
1/3 כוס סוכר דקלים/קנים
1/2 כפית קימון (אופציונלי)
1 כפית תמצית פנדן/וניל (אם משתמשים בוניל אז ללא הקינמון מהסעיף הקודם)
קורט מלח
הכנה
מביאים מים לרתיחה בסיר האידוי
מנקים את צידה החיצוני של הדלעת היטב
חותכים חלק קטן מחלקה העליון של הדלעת ומנקים את חלקה הפנימי מגרעינים ו"חוטים". (אם משתמשים בדלעת ערמונים אז מורידים חתיכה קטנה מחלקה התחתון בכדי שאפשר יהיה להעמידה).
בקערה מערבבים את חומרי הפודינג- ביצים, קרם קוקוס, סוכר דקלים, קינמון, תמצית פנדן ומלח. מערבבים עד לאיחוד
יוצקים בזהירות את תערובת הפודניג דרך מסננת לתוך הדלעת, לא מחזירים את החלק העליון שהורדנו
מעבירים את הדלעת לסיר האידוי ומאדים כ 45 דקות (פחות אם השתמשתם בדלעות ערמונים קטנות - כ 35 דקות) , השתמשו בקיסם לבדוק כי הדלעת רכה לגמרי, טמפרטורת הפודינג צריכה להיות 75 מעלות.
לאחר סיום הבישול צננו את הדלעת לחלוטין (עדיף במקרר) וחיתכו לחריצים.
מקשטים בחוטי חלמונים מתוקים (המתכון מצורף)
קישוט המנה
הפעם בחרתי לקשט ב Foi Thong חוטים זהובים מתוקים המוכנים מחלמוני ביצה, את הקישוט הזה תוכלו לראות בקינוחים תאילנדים רבים והוא מוסיף צבע וחגיגיות למנה.
המתכון פשוט וקל וכולל בישול של חלמוני ביצה בסירופ סוכר. אפשר לסירופ הסוכר להוסיף תמצית פנדן/או ניחוח אחר (אתם יכולים לנסות כמה טיפות של מי ורדים אם אתם רוצים קריצה לכיוון הלבנט).
כדי לקבל צבע כתום בוהק יש אפשרות להוסיף טיפה של צבע מאכל - ממש לא חובה
מצרכים
4 חלמוני ביצים
1 כוס מים
1 כוס סוכר
כמה טיפות של תמצית פנדן/מי ורדים/יסמין/וניל - לבחירתכם - לא חובה
הכנה
מוסיפים את הסוכר והמים לסיר מביאים לרתיחה תוך כדי בחישה מדי פעם עד המסת הסוכר ומנמיכים את האש ומשאירים את הסירופ על סף רתיחה
מוסיפים את תמצית הטעם ומערבבים שוב
טורפים את חלמוני הביצים ומסננים אותם דרך מסננת דקה או בד סינון (בד גבינה/חיתול כותנה) ומעבירים לשקית זילוף (או שקית סנדויץ').
יוצרים חור קטן בתחתית השקית ומזלפים מעגלים של חלמון בהיקף הסיר (כ 20), מבשלים כ 2-3 דקות מרימים לצלחת ומקפלים לחצי.
ממשיכים באותו אופן עם שאר החלמונים.
בתאבון!
Comments