זה אומנם בלוג על אוכל תאילנדי וזו מנה מהמטבח הקוריאני, אבל היא כל כך מוצלחת שאני ממש רוצה לחלוק איתכם אותה.
פרושה המילולי הוא אורז מעורבב ביבימ - מעורבב ו באפ הוא אורז , המנה נכתבת באנגלית bibimbap אבל נהגית Bee-Bim-bop
הביבימבאפ היא מנה מהמטבח הקוריאני שחצתה גבולות התאזרחה ברחבי העולם ומתאימה לכולם לא משנה אם בקיץ או בחורף, לארוחת ערב או צהריים, המנה הזו מתאימה תמיד.
בעבר העלתי מתכון צמחוני מרודד ופשוט יותר של המנה הזו (המתכון כאן), היום אנחנו ניקח אותה עד הקצה ונכין אותה ממש כמו בקוריאה.
את המנה מגישים באופן מסורתי בקערה עשויה אבן אותה אפשר לחמם על הכיריים ולסיים את תהליך הכנת המנה. חימום הקערה על הכיריים משחים את שכבת האורז התחתונה ומסיים את הכנת הביצה המונחת מעל.
אם אין לכם קערה כזו, אז החלופה היא להכין את ביצת העין למידת העשיה הרצויה (שהחלמון עדיין נוזלי).
הרוטב הוא לב המנה, והוא מה שיהפוך אותה מסתם אורז וירקות לדבר האמיתי. ובדיוק בשבילו אתם כאן, ללמוד איך להכין אותו ולהפוך את קערת האורז הזו לשלמות!
למנה צמחונית אפשר להשמיט את הבשר או להחליף בסייטן או חלבון סויה.
לפני ההכנה עברו על רשימת המצרכים, שימו לב שהמתכון עושה שימוש במוצרים הנאמנים למקור, אבל אם אין לכם אותם אז הנה תחליפים אפשריים.
לסירופ תירס - סירופ גלוקוזה/תמיסת סוכר ביחס 1:4 (פי 4 סוכר מכמות המים)/סירופ מייפל/דבש. אם בחרתם בדבש או מייפל שימו לב כי אתם מוסיפים טעמים שלא קיימים במקור (אם אתם מתלבטים בינהם אז המייפל יתאים יותר)
גוצ'וג'אנג - מחית צ'ילי קוריאנית, עמדת בליבו של המטבח הקוראני עשויה ממחית של פלפלים חריפים מותססים בתוספת מחית סויה קוריאנית ותבלינים. בהעדרה השתמשו בשתי כפות רוטב צ'ילי מעורבב עם כף סירופ מייפל.
מצרכים
קערת אורז מבושל טרי
1 ביצת עין שהחלמון עדיין נוזלי
לרוטב
1 כף סירופ תירס
3 כפות גוצ'וג'אנג
2 כפות סוכר דמררה
1 כפית שום קצוץ דק
למרינדת הבשר
1 כפית רוטב סויה
1/2 כפית סוכר דמררה
1 כפית סירופ תירס
קורט פלפל שחור
1 שן שום כתושה
תוספות
1/4 כוס פטריות חתוכות לפרוסות
1/4 כוס גזר חתוך למקלונים
1/4 כוס מלפפון מנוקה מגרעינים ופרוס לפרוסות
1/4 כוס קישוא פרוס
1/4 כוס כרוב אדום פרוס דק
1/4 כוס עלי חסה סלנובה חתוכים לרצועות
50 גרם בשר בקר (אנטריקוט/סינטה) פרוס דק דק
להגשה
שמן שומשום
זרעי שומשום קלויים
הכנה
מערבבים את מרכיבי המרינדה ומשרים את הבשר (כ 30 דקות)
מכינים את הרוטב- בקלחת מחממים מעט שמן, מטגנים את השום עד להזהבה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומבשלים כ 5 דקות נוספות.
חולטים את הפטריות במים רותחים ומצננים
מחממים מעט שמן במחבת ומבשלים את הגזר, מפלופונים, קישואים הפטריות והבשר - בנפרד ! (כל מרכיב דורש זמן בישול אחר)
בקערת ההגשה מניחים את האורז המוכן, מפזרים מעט זרעי שומשום קלויים ומזלפים כמה טיפות שמן שומשום.
מניחים את התוספות מעל האורז ומעליהן את ביצת העין
את הרוטב יוצקים מעל המנה מערבבים ונהנים
בתאבון!
Comments