באבל טי, Bubble Tea הוא גרסה אסיאתית לתה קר המוגש בליווי פניני טפיוקה שחורות, לרוב נשתמש בבתה תאילנדי/טאיווני שהם ריחניים ומעט פרותיים, אבל גם הגרסאות האחרות של תה שחור יעבדו כאן לא רע בכלל ( ארל גרי או תה יסמין יתאימו נהדר כאן).

היום במתכון נעשה שימוש בפנינים שחורות קנויות, באחד הפוסטים הבאים אסביר איך אפשר להכין את הפנינים האלו לבד בבית.
פניני הטפיוקה השחורות גדולות משמעותית מהפנינים הקטנטנות שאנחנו רגילים למצוא על המדף בסופר, ניתן להשיג אותן בכל חנות המתמחה במצרכים אסיאתים.

מפתח הכמויות במתכון הוא 1/2 כוס פניני טפיוקה שחורות למנה, ובבישול לפחות פי 6 מים ממשקל הפנינינים שנבשל.
מצרכים לשתי מנות
לסירופ הסוכר
1/2 כוס מים
1/2 כוס סוכר חום
150 גרם פניני טפיוקה שחורות
900 מ"ל מים
1 כף סוכר חום
2 שקיקי תה בטעם הרצוי (אם יש לכם עלי תה אז 2 גרם לכל כוס)
2 כוסות מים רותחים - להכנת התה
חלב/תחליף חלב עפ"י הטעם האישי
קוביות קרח/קרח כתוש - עפ"י טעם אישי

אופן ההכנה
בסיר קטן מכינים את סירופ הסוכר- מחממים מים וסוכר עד להמסה של הסוכר מכבים את האש ומניחים להתקררות
מכינים את התה - חולטים במידת החוזק הרצויה את שקיות התה במים הרותחים ומניחים לתה להתקרר
מכינים את פניני הטפיוקה - בסיר שמים את פניני הטפיוקה והמים, מביאים לרתיחה תוך ערבוב מדי פעם (שלא ידבקו) ממשיכים לבשל כ 7-10 דקות, כאשר הפנינים צפות ממשיכים לבשל עוד כדקה שתיים ןמכבים את האש , מסננים ושוטפים היטב במים קרים/מעבירים למי קרח ל כ 10 דקות. לאחר מכן מסננים שוב מעבירים לקערה מוסיפים את כף הסוכר החום ומערבבים.
מרכיבים את המנה - בכל כוס הגשה שמים פניני טפיוקה וקרח, מוזגים את התה וממתיקים במידה הרצויה, מסיימים במזיגת חלב עפ"י ההעדפה.

לרוויה!
Comentarios