ניחוחות של ים ואדמה עולים מהמנה, בשילוב עדין של עשבי תבלין ונתחי סורימי (או בשר סרטנים אם יש לכם), מנה טעימה מאוד, קלה להכנה ומשתלבת היטב כחלק מארוחה או לבד.
מצרכים
100 גרם אטריות שעועית
2 כפות שמן
1 כף ג'ינג'ר קצוץ טרי
3 שיני שום קצוצות דק
1-2 צ'ילי קצוצים דק
2 בצלים ירוקים חתוכים לטבעות דקות
3 כפות כוסברה קצוצה
קורט פלפל לבן/שחור טחון
200 גרם בשר סרטן/נתחי סורימי
לקישוט
בצל ירוק קצוץ
טבעות בצלי שאלוט מטוגנות
לרוטב
2 כפות רוטב סויה
4 כפיות רוטב דגים
¼ כוס ציר עוף
לטבעות השאלוט
2 בצלצלי שאלוט פרוסים לטבעות דקות
1 כפית קמח
שמן לטיגון
לרצועות הביצים
2 ביצים
הכנה
הכנת הרוטב -מערבבים את כל המצרכים בקערה ומניחים בצד
הכנת טבעות בצלצלי השאלוט- מצפים את טבעות השאלוט בקמח, מנערים עודפים ומטגנים בשמן עד להזהבה, מוציאים מהשמן ומניחים על נייר סופג
מכינים את רצועות הביצה - טורפים את הביצים ומטגנים על מחבת (חביתה), מוציאים לקרש חיתוך, חוצים את החביתה לחצי וחותכים לרצועות - מניחים בצד
מניחים את האטריות בקערה עמוקה, מרתיחים מים בסיר/קומקום ויוצקים את המים הרותחים על האטריות ומשרים כ 3 דקות עד שהאטריות מתרככות אולם עדיין מוצקות, מסננים את האטריות מהמים החמים
הכנת המנה
מחממים 2 כפות שמן בווק/מחבת בחום בינוני גבוה, מוסיפים את הג'ינג'ר, שום, צ'ילי, בצל ירוק , כוסברה, פלפל לבן ובשר סרטן/סורימי ומקפיצים 2 דקות
מוסיפים את הרוטב המוכן ומביאים לרתיחה
מוסיפים את האטריות ומקפיצים (מוודאים שהאטריות סופגות את הרוטב)
מוסיפים את רצועות הביצה ומאחדים
מעבירים לכלי הגשה מקשטים בטבעות בשאלוט המטוגנות ובבצל ירוק
בתאבון!
Comments