מתכון צמחוני נטול גלוטן לאטריות אורז שחורות עם טופו וירקות.
מנה צמחונית עדינה וטעימה מאוד ומותאמת לרגישים לגלוטן, בהכנה השתמשתי באטריות אורז מאורז יסמין שחור, אבל כל אטריות אורז יתאימו כאן (מרביתן מותאמות לרגישים לגלוטן) ושימוש בטופו (מי שרוצה יכול להחליף את הטופו בחזה עוף).
כמו בכל מנה בבישול התאילנדי תרגישו חופשי לשחק עם רמת החריפות לפי העדפתכם.
שימו לב בהכנה אם אין לכם להבה מספיק חזקה עדיף לחלק את המצרכים לחצי ולהכין בשתי "נגלות".
מצרכים לרוטב
1/4 כוס רוטב סויה (נטול גלוטן לרגישים)
1/4 כוס רוטב דגים (להחליף ברוטב סויה לצמחוניים)
4 כפיות סוכר דקלים/דמררה
3 כפות מיץ ליים/לימון
2 כפות משחת צ'ילי אדום
מצרכים למנה
1 חבילת אטריות ארז שחורות (או רגילות) מוכנות עפ"י הנחיות היצרן (לרוב 30 דק' השריה במים קרים או 5 דק' במים רותחים) ומסוננות
300 גרם טופו קשיח חתוך לקוביות ומטוגן במחבת
2 כפות שמן
4 שיני שום פרוסות דק
1 צ'ילי (או כמה שבא לכם) קצוץ דק
2-3 בצלים ירוקים קצוצים דק
1 פלפל צהוב חתוך לרצועות
8 עגבניות שרי תמר חצויות
1/2 כוס פטריות טריות פרוסות
1 כוס עלי בזיליקום
רצועות גזר לקישוט
רבעי לים/לימון להגשה
הכנה
מכינים את הרוטב - מערבבים את כלל חומרי הרוטב ומערבבים עד להמסת הסוכר
מחממים שמן בווק/מחבת גדול לחום בינוני גבוה, מוסיפים את השום והצילי ומטגנים כדקה (נזהרים שהשום לא ישרף)
מוסיפים את הפלפל הצהוב הפטריות והעגבניות ומקפיצים עוד כ 2-3 דקות
מוסיפים את האטריות המסוננות ומקפיצים בעדינות עוד כדקה - עד שהאטריות מתחילות להתרכך
מוסיפים חצי מכמות הרוטב ומצפים את כל הרכיבים בווק
טועמים ומוסיפים עוד רוטב במידת הצורך
מכבים את האש ומוסיפים את הבצל הירוק ועלי הבזיליקום, מערבבים היטב כדי שעלי הבזיליקום לא ישחירו מוסיפים את קוביות הטופו ונותנים ערבוב עדין אחרון
מעבירים לכלי הגשה, מקשטים ברצועות הגזר, אפשר לטפטף מעל מעט מהרוטב שנשאר
בתאבון!
コメント