• David

אורז מוקפץ עם פירות ים- קאו פאד ת'אלי ข้าวผัดทะเล

מנה ביתית ונפוצה מאוד בתאילנד,(כמעט המקבילה שלנו לשניצל ופירה) דלה בשומן עשירה בחלבון וטעימה מאוד!



אפשר להשתמש בכל שילוב של פירות ים שאתם אוהבים, אפשר להחליף את פירות הים בחזה עוף כדי לקבל מנה כשרה או בפטריות למנה צמחונית (יחד עם החלפת רוטב הדגים ברוטב סויה).

במתכון המקורי עושים שימוש בגלנגל טרי שמעט קשה להשיג בארץ, הגרסא המיובשת לא מתאימה למתכון ולכן החלפתי כאן את הגלנגל בג'ינג'ר טרי.

עלי קפיר ליים אפשר להשיג רק מיובשים בארץ והתוצר שמתקבל מהם מעט חיוור ביחס לטריים אבל עדיף מכלום.


מצרכים למנה זוגית


1 כף שמן

2 גבעולי למון גראס חתוכים לטבעות דקות

3 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי פאוס לפרוסות דקות

1 כף משחת צ'ילי

250-300 גרם פירות ים קלאמרי ושרימפס - נקיים (את הקלמארי לחתוך לטבעות)

1 כף סוכר

1 כף רוטב דגים

1/2 1 - 1 כוסות אורז מבושל (אם יש לכם אורז שנשאר במקרר עדיף - הוא יתפרק פחות בבישול)

1 כף סוכר

1 כפית אבקת מרק עוף

צ'ילי חתוך דק - לפי הטעם

5-6 עלי קפיר ליים

1 כף מיץ ליים/לימון




הכנה

  • במחבת/ווק מחממים כף שמן לחום בינוני

  • מוסיפים למון גראס וג'ינג'ר ומקפיצים 2-3 דקות נזהרים שלא ישרפו

  • מוסיפים משחת צ'ילי ומערבבים היטב (אפשר להוסיף כף או שתיים של מים)

  • מוסיפיים את פירות הים ומקפיצים כ 2-3 דקות

  • מוסיפים את עלי הקפיר ליים, סוכר, רוטב דגים, א.מרק עוף וצ'ילי וממשיכים להקפיץ - אם יש צורך אפשר להוסיף מעט מים

  • טועמים ומתקנים טעמים

  • מוסיפים את האורז ומערבבים בזהירות (מלמטה למעלה בתנועות עדינות כדי שלא להפוך את האורז לדייסה)

  • ממשיכם לבשל עוד דקה או שתיים עד איחוד הטעמים, מכבים את האש ומוסיפים את מיץ הלימון, ערבוב זהיר אחרון והעברה לכלי הגשה.

  • מגישים מיד ומצטערים שלא הכנו כפול :-)

בתאבון!




46 צפיות0 תגובות

הרשמה במייל